Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 13 Iulie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Energia şi agricultura - duo-ul care va transforma România într-o ţară dezvoltată

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 22 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 4300 ori | Comentarii stire 2 comentarii

Energia şi agricultura - duo-ul care va transforma România într-o ţară dezvoltată

Guvernul are ca ţintă să ajungă la o creştere economică pe termen mediu de 5%-6% pe an, prin menţinerea disciplinei fiscale, astfel încât România să recupereze decalajele faţă de alte state europene, a declarat marţi ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu.

Premierul Victor Ponta aprecia: “Este foarte important să continuăm reformele structurale și poate cea mai reușită în România și un bun exemplu pentru restul regiunii este reforma din sectorul energiei. Independența energetică este fără îndoială cea mai importantă luptă de câștigat. Cred că cea mai eficientă armă a Rusiei este energia, iar cât timp România și țările din regiune sunt independente energetic, vom continua să creștem și să oferim prosperitate, stabilitate și predictibilitate pentru regiune.”

Cele 2 sectoare cheie ale dezvoltării durabile pe termen mediu a României sunt reprezentate, fără univoc, de exploatarea propriilor resurse de energie în paralel cu reforma rapidă a agriculturii şi economiei rurale româneşti, dată fiind necesitatea integrării cu succes în economia rurală europeană.

Modelul european de agricultură se bazează pe un sector competitiv, orientat spre piaţă, îndeplinind, totodată, şi alte funcţii publice, cum ar fi protejarea mediului înconjurător, oferirea unor aşezari rezidenţiale mai convenabile pentru populaţia din spaţiul rural, precum şi integrarea agriculturii cu mediul înconjurător.

Cu alte cuvinte, explorarea şi exploatarea resurselor naturale ale solului, în deplină conformitate cu normele metodologice europene de protecţie a mediului şi dezvoltarea integrată a economiei rurale nu se exclud, ci se completează, fiind vectori esenţiali ai dezvoltării durabile a României.

În plus, proiectele de achiziție a datelor geofizice au fost încadrate ca având impact nesemnificativ asupra mediului. Nu poluează apa, aerul, nu afectează proprietățile private, nu defrișează și sunt foarte stricte în ceea ce privește siguranța lucrărilor din teren.

Premierul României, Victor Ponta s-a arătat încrezător că, pe baza noilor investiţii şi în larg, și pe uscat, cu resurse convenționale, în maxim cinci ani, ţara noastră va ajunge să fie independentă energetic.share - facebook    share - twitter
Fly a postat: Miercuri, 22 Octombrie, 2014, 20:17 urmatorul comentariu:
Prosperitatea vine daca pleaca si basescu si ponta
Claudia a postat: Miercuri, 22 Octombrie, 2014, 19:43 urmatorul comentariu:
Sa bat in lemn, sper sa aiba Ponta dreptate si urmatorii 5 ani chiar sa aduca prosperitate, daca pleaca si Base poate avem o sansa.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa