Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 13 Iulie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Daniel Botănoiu (MADR): România poate deveni unul dintre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 22 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 2532 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Daniel Botănoiu (MADR): România poate deveni unul dintre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova

România poate deveni unul dintre principalii parteneri de schimburi comerciale ai Republicii Moldova, prin prisma potențialului ridicat și variat de producție, a declarat secretarul de stat Daniel Botănoiu, cu ocazia ‘‘Forumului Agricol Transfrontalier România - Republica Moldova’‘, desfășurat la Cahul în Republica Moldova.

În cadrul evenimentului, care a avut ca temă impactul semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană asupra sectorului agricol din Republica Moldova, Daniel Botănoiu a mai precizat că țara vecină va beneficia din plin de cooperarea cu România și de avantajele pe care acest parteneriat le poate genera.

‘‘În acest sens, se poate dezvolta cooperarea pe planul asistenței în implementarea legislației europene care vizează aspectele administrative, legislative, economice, ale politicii de calitate și de comercializare, ale standardelor de creștere a animalelor, ale condițiilor specifice sanitar-veterinare și de mediu, ale cercetării și inovării în agricultură’‘, a precizat Botănoiu.

De asemenea, oficialul Ministerului Agriculturii a susținut că una dintre componentele extrem de importante ale Politicii Agricole Comune este cea de susținere a producătorilor din sectorul agroalimentar în vederea intensificării schimburilor comerciale, inclusiv prin deschiderea de noi piețe. ‘‘Din acest punct de vedere, România, prin prisma potențialului ridicat și variat de producție, poate deveni unul dintre principalii parteneri de schimburi comerciale ai Republicii Moldova’‘, a adăugat Botănoiu.

Cu ocazia acestui eveniment a fost inaugurată Expoziția Agricolă România-Republica Moldova, în cadrul căreia peste 50 de agenți economici și meșteri populari din cele două țări au expus produse agroalimentare, mașini și echipamente agricole, material semincer și produse de artizanat.

‘‘Forumul Agricol Transfrontalier România — Republica Moldova a avut loc în data de 18 octombrie 2014, iar din delegația română au făcut parte și Elena Leaotă, director în cadrul Autorității Naționale Fitosanitare, care a prezentat subiecte privitoare la gestionarea politicilor fitosanitare, precum și Teodor Dosa, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Cristiana Constantinescu, reprezentant al Agenției pentru Intervenție și Plăți din Agricultură, și Alexandru Musăloiu, din cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, care au susținut prezentări despre mecanismele de plăți, intervenție și subvenții în agricultură.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa