Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 13 Iulie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ilie Sârbu : Resursele pe care le are România sunt dincolo de ceea ce omul de rând şi chiar noi politicienii ştim

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Duminica, 23 Noiembrie, 2014 | Nr. accesari stire 3844 ori | Comentarii stire 1 comentarii

Ilie Sârbu : Resursele pe care le are România sunt dincolo de ceea ce omul de rând şi chiar noi politicienii ştim

Reporter : M-ar interesa punctul dumneavoastră de vedere şi implicit al partidului social democrat (PSD) şi al lui Victor Ponta, evident, în ceea ce priveşte ideea cum că energia şi agricultura ar putea transforma România într-o ţară dezvoltată.Şi aici, referindu-mă la energie mă refer la independenţa energetică şi cumva mă duc către ceea ce spunea analistul economic George Friedman la Bucureşti, cum că România este obligată să-şi asigure independenţa energetică pentru a se salva de la un posibil război.

 

 

Ilie Sârbu : Poate un război este mult spus, dar pe fond este păcat să nu exploatăm resursele pe care le avem dar de fiecare dată noi am spus că doar în condiţii de mediu foarte stricte, respectate cu sfinţenie.Nimeni nu îşi permite să facă un atentat la adresa oamenilor prin diverse explorări care ar punea viaţa cetăţenilor în pericol sau chiar a zonelor.Doar în aceste condiţii.Ar fi păcat şi să avem resurse , să stăm pe ele, să le conservăm pentru ce ? Şi noi între timp să ajungem la faza, eu zic că este mult spus, de război.Gândiţi-vă, ajungem într-o iarnă când se închide un robinet şi atunci ce faci ? Putem face noi un război cu ruşii ? Nici economic, nici de altă natură.

Mă întreb, preşedintele Băsescu când a schimbat macazul, atunci când a vrut “să-i dea în cap” lui Victor Ponta, de ce nu a venit să stea la masă cu el, cu specialiştii, să meargă în SUA, în Texas, unde se fac explorări.Cei mai buni specialişti din lume să-i aducem şi să le spunem că avem nevoie de consultanţa lor.Atunci, ar fi perceput altfel şi oamenii problematica, aşa s-a transmis doar la nivel de scandal, păcat.

 

 Reporter : Poate e importantă şi întocmirea unei hărţi a resurselor, să ştim ce avem

 

 

Ilie Sârbu : Bunăoară, am fost recent la Mediaş, la muzeul gazului metan iar directorul ne-a făcut o prezentare, desigur cu hărţi, care însă trebuie mereu actualizate.Dar resursele pe care le are România sunt dincolo de ceea ce omul de rând şi chiar noi politicienii ştim.Vorbim multe, dar vedeţi, problemele majore nu le discutăm, din păcate.share - facebook    share - twitter
Madalina a postat: Duminica, 23 Noiembrie, 2014, 21:09 urmatorul comentariu:
Inca sunteti la guvernare asa ca ar fi bine sa faceti ceva ca sa dovediti ca meritati sa ramaneti acolo, mai ales ca americanii vor ca un partid sa aiba presedintele iar altul primul ministru. Asa ca, la treaba!
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa