Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 13 Iulie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ioan Rus: Privatizarea CFR Marfă va fi din nou discutată cu misiunea FMI, săptămâna viitoare

Categorie stire Economic | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 26 Noiembrie, 2014 | Nr. accesari stire 4904 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ioan Rus: Privatizarea CFR Marfă va fi din nou discutată cu misiunea FMI, săptămâna viitoare

Privatizarea CFR Marfă va fi din nou discutată cu finanțatorii internaționali care vor veni în România săptămâna viitoare și este posibil să fixăm alt calendar, în funcție de interesul nostru, a declarat, marți, ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

"Pentru privatizarea CFR Marfă este un calendar agreat încă de anul trecut. De săptămâna viitoare vine FMI. Vom avea discuții. Am avut discuții și cu ei și cu Banca Mondială și cu Comisia Europeană. Am explicat că suntem absolut de acord cu privatizarea CFR Marfă — și nu numai CFR Marfă-, sunt de acord cu ideea în sine—, dar să-mi dea răgazul necesar să aduc aceste companii în situația de a putea fi vandabile pe bani adevărați. Privatizarea nu poate fi doar un scop în sine: hai să scăpăm de ceva. Să reușim să și încasăm și să facem și din punct de vedere economico — financiar o afacere bună și încet-încet aceste lucruri se materializează și atunci vom agrea cu dânșii un calendar care chiar să se întâmple. Până în august 2015 trebuia lansată licitația, după calendarul vechi. Este posibil să se întâmple exact în interiorul acelui program și este posibil să se înțeleagă — de fapt înțeleg, că am avut aceste discuții — nevoia să mișcăm calendarul în funcție de interesul nostru", a explicat Rus, într-o conferință de presă.

CFR Marfă a înregistrat rezultate bune, în primele nouă luni din 2014, a anunțat ministrul, în condițiile în care volumul de mărfuri expediate a crescut cu 6,9%, iar cota de piață a urcat de la 54% la 58% pentru mărfuri transportate.

"Veniturile din exploatare au crescut cu 1,2%, cheltuielile din exploatare au scăzut cu 12,4% datorită faptului că achiziționarea de energie electrică de tracțiune de pe piața liberă are scăderi de 30% pe acest capitol, renegocierea contractelor pentru reparația materialului rulant scăderi cu 23,7%, celelalte servicii de pază, transbordare, prestații metrologice, salubritate etc. au scăzut cu 15%, astfel încât pierderea operațională s-a redus cu 90% la CFR Marfă. Deci, compania, la finele acestui an, se apropie încet — încet de zero pe zero, astfel încât societatea în 2015 va deveni o companie care va arăta ca fiind bancabilă, având o valoare a acțiunilor crescută, astfel încât procesul de privatizare a unei astfel de societăți va avea o cu totul altă conotație în piață decât cea despre care am discutat anul trecut. Încep să cred că este posibilă o privatizare în condițiile în care statul român și ministerul în sine sau compania să câștige mult mai mulți bani, pentru că este în situația de a avea valoare de piață", a mai spus Rus.

Potrivit acestuia, în general rezultatele economico — financiare la nouă luni ale societăților aflate în subordinea Ministerului Transporturilor s-au îmbunătățit considerabil, majoritatea trecând pe profit operațional. Companiile au înregistrat un trend pozitiv în activitatea curentă, rezultatul operațional raportat la activitatea curentă înregistrând creșteri substanțiale la CNADNR, cu 17%, CFR Marfă, cu 22,69%, CFR Călători, cu 26%.

Aceste rezultate au fost posibile prin aplicarea unor programe de reducere a costurilor în special la CFR Marfă cu 12,45%, la CFR Călători cu 4,37%, la Administrația Porturilor Maritime Constanța cu 7,25%. În paralel, au fost gestionate prudent arieratele și datoriile, în special la companiile cu probleme în managementul arieratelor.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa