Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 20 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Confuzia stăpîneşte România

Categorie stire Editorial | Autor stire Ady | Data publicare Luni, 21 Octombrie, 2013 | Nr. accesari stire 1385 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Confuzia stăpîneşte România

Pe vremea lui Ceauşescu, cînd generaţia mea era mai tînără, spuneam în bătaie de joc faţă de marile realizări ale regimului comunist că din "greşeală în greşeală ne îndreptăm spre victoria finală". Zicere care i se poate aplica întru totul şi lui Boculeţ-Ponta.

Iată cum nerespectarea promisiunilor electorale vine peste Boculeţ-Ponta ca un bumerang. Protestele tot mai îndîrjite împotriva Roşiei Montane, împotriva extracţiei gazelor de şist au culminat săptămîna care a trecut cu atacarea maşinii ministrului Culturii. Se pare că abia atuncii Boculeţ-Ponta s-a speriat şi a început să realizeze ceea ce face. Cu mânie proletară Boculeţ-Ponta a cerut organelor de ordine să ia mpsuri ferme împotriva celor care calcă "linia roşie". Dacă era el în locul ministrului Culturii?... Da, Boculeţ-Ponta s-a speriat foarte tare.

Ciudat este că politicienii români - inclusiv acest nimeni care este Boculeţ-Ponta - sunt consecvenţi în ceea ce fac, merg pînă la capăt, numai atunci cînd iau o măsură împotriva poporului care i-a ales şi i-a trimis în funcţiile pe care le ocupă. USL-ul a ajuns la putere în primul rînd din dorinţa românilor care doreau să scape de Băsescu. N-am scăpat de Băsescu. Va trebui să-l mai suportăm un an. USL-ul a ajuns la putere spunînd Roşiei Montane şi gazelor de şist NU! Iată că Boculeţ-Ponta nu-şi respectă promisiunile. USL-ul a ajuns la putere promiţînd că va remedia nedreptăţile regimului Băsescu - Boc. De pildă, rediscutarea în parlament a legii pensiilor, ca să dau primul exemplu care-mi vine în minte. A trecut un an şi jumătate de guvernare şi nici vorbă de discutarea legii pensiilor. Şi exemplele pot continua la nesfîrşit.

Ca o ceaţă groasă confuzia s-a întins peste întreaga societate românească. Nimeni, cu adevărat, nu mai înţelege nimic. De ce i-am votat pe ăştia dacă ei nu respectă nimic din ceea ce au promis? Cu responsabilitate, cu înţelepciune, Crin Antonescu spunea despre Roşia Montană şi despre gazele de şist că nu e momentul să fie abordate aceste subiecte. Cine să-l audă? Papagalul de Boculeţ-Ponta?

Dumitru Tomashare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa