Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Primarul municipiului Orşova, eliberat din funcţie pe motiv de incompatibilitate

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 03 Ianuarie, 2012 | Nr. accesari stire 1229 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Primarul municipiului Orşova, eliberat din funcţie pe motiv de incompatibilitate

Primarul municipiului Orsova, Constantin Bragaru, a fost eliberat din functie, marti, pe motiv de incompatibilitate, printr-un ordin semnat de subprefectul judetului Mehedinti, Ioan Suru.

"A incalcat prevederile dispozitiilor aticolului 87, alin. 1, lit. d din Legea 161 din 2003, in sensul ca s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 25.06.2008 - 19.01.2009, fiind in acelasi timp si primar si administrator la firma proprie, SC COBRA SRL. Incepand de astazi, mandatul domniei sale a incetat, atributiile primarului vor fi preluate de viceprimar, urmand ca intr-o sedinta urmatoare sa fie ales noul viceprimar", a declarat subprefectul Ioan Suru.

Constantin Bragaru considera, insa, ca ordinul de incetare a mandatului sau nu este legal, intrucat pe rolul Curtii de Apel Craiova exista doua dosare in care se judeca cu ANI pentru anularea a doua acte administrative, cel legat de constatarea incompatibilitatii si cel legat de acuzatiile de fals in declaratia de interese. In plus, edilul considera ca subprefectul nu avea dreptul sa semneze ordinul de eliberare din functie.

"A emis un ordin facand un abuz in serviciu, nimeni din aparatul de specialitate al prefectului nu a vrut sa-l contrasemneze. Eu cu ANI fiind pe instanta nu s-a clarificat situatia si eu mi-am facut apararea spunand ca nu am facut acte de administrare. Doar instanta poate sa-mi ia calitatea de primar sau electoratul, in niciun caz un subprefect. Am facut o plangere impotriva subprefectului la Agentia Nationala a Functionarilor Publici pentru destituirea de urgenta a dumnealui pentru ca, daca mai ramane in functie, poate sa mai incalce si drepturile altor cetateni. Eu m-am supus ordinului, am plecat din Primaria Orsova si astept hotararea de instanta. Nu am inteles niciodata cum un subprefect poate sa se substituie instantei", a afirmat Constantin Bragaru.

Ordinul de eliberare din functie a primarului din Orsova a fost semnat de subprefect in conditiile in care prefectul judetului este in concediu.

Constantin Bragaru a fost ales primar in 2008 pe listele PDL, dar a fost exclus ulterior din partid, pe motiv ca este urmarit penal in mai multe dosare penale.

Functia de primar in Orsova este asigurata de viceprimarul Ion Ghergulescu pana la prima sedinta de Consiliul Local.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa