Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 26 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Risc ridicat de cancer la prostată la bărbaţii care consumă câte o băutură răcoritoare carbogazoasă zilnic (studiu)

Categorie stire Generale | Autor stire Lit | Data publicare Marti, 04 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1717 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Risc ridicat de cancer la prostată la bărbaţii care consumă câte o băutură răcoritoare carbogazoasă zilnic (studiu)

Bărbaţii care consumă echivalentul unei sticle mici de băuturi răcoritoare carbogazoase sunt supuşi unui risc mai mare de cancer la prostată, relevă un studiu medical suedez făcut public luni şi citat de AFP.


"Printre bărbaţii care consumă multe băuturi răcoritoare carbogazoase sau alte băuturi care conţine zahăr adăugat, am constatat un risc de cancer la prostată mai mare cu circa 40%", a explicat, pentru AFP, Isabel Drake, doctorandă în medicină şi co-autoare a studiului.


Analiza, care urmează să apară în următoarea ediţie a American Journal of Clinical Nutrition, se bazează pe datele obţinute din monitorizarea a peste 8.000 de bărbaţi din regiunea Malmo (sudul Suediei), cu vârste între 45 şi 73 de ani, timp de 15 ani în medie. Autorii studiului au analizat în detaliu alimentele şi băuturile consumate de bărbaţi.


Cei care au consumat câte o sticlă mică (33 ml) de băuturi răcoritoare carbogazoase au avut în final un risc cu 40% mai ridicat de a dezvolta forme grave de cancer la prostată, care necesită tratament.


Totodată, cei care au avut un regim alimentar bogat în orez şi paste au avut cu 31% la multe şanse de a dezvolta doar forme benigne, permiţând deseori tratarea. Acest risc a fost cu 38% mai ridicat pentru cei care au consumat cantităţi mari de zahăr la micul dejun, potrivit cercetării.


Studii anterioare au arătat că chinezii şi japonezii care trăiesc în SUA, cea mai mare ţară consumatoare de băuturi răcoritoare carbogazoase din lume, dezvoltă într-o proporţie mai mare forme de cancer la prostată decât conaţionalii lor rămaşi în ţările de origine.


O cercetare aprofundată privind reacţia la diferite regimuri alimentare în funcţie de bagajul genetic ar face posibilă 'adaptarea recomandărilor în termeni de alimentaţie şi de băuturi pentru anumite grupuri cu riscuri ridicate', a afirmat Isabel Drake.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa