Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 14 Decembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Contabila şefă a Spitalului "Victor Babeş" din Capitală, arestată pentru peste 400 de fapte de delapidare şi fals

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 23 Ianuarie, 2013 | Nr. accesari stire 943 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Contabila şefă a Spitalului

Contabila şefă a Spitalului "Victor Babeş" din Capitală, Anişoara Bărbulescu, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile de magistraţii Judecătoriei Sectorului 3, fiind acuzată de peste 400 de fapte de delapidare, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au cerut instanţei arestarea preventivă a Anişoarei Bărbulescu, pentru delapidare (103 fapte), fals material în înscrisuri oficiale (156 de fapte) şi uz de fals (156 de fapte), se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Ministerului Public.

Magistraţii Judecătoriei Sector 3 Bucureşti au admis, marţi cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele inculpatei.

Decizia poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Procurorii arată, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că în perioada ianuarie-septembrie 2012, în calitate de contabil şef în cadrul Biroului financiar contabil al unui spital din Bucureşti, Anişoara Bărbulescu şi-ar fi însuşit din veniturile instituţiei, în mod repetat, suma de 672.416 lei, prin două modalităţi.

Astfel, Anişoara Bărbulescu nu ar fi depus integral sumele de bani care i-au fost predate de casier, împreună cu foile de vărsământ aferente, spre a fi depuse la trezorerie în contul spitalului şi ar fi ridicat sume de bani din contul instituţiei, în baza unor file CEC, depunând ulterior fie sume mai mici, fie nedepunând suma ridicată.

"Carnetul de cecuri al spitalului era păstrat de inculpată, aceasta fiind singura persoană care completa filele CEC", au precizat procurorii Parchetului instanţei supreme în documentul citat.

Imediat după ce spitalul a început verificările în acest caz, Anişoara Bărbulescu a înstrăinat toate bunurile imobile pe care le deţinea, respectiv două terenuri şi două apartamente, "îngreunând astfel posibilităţile de recuperare a prejudiciului", au mai arătat procurorii.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Anişoara Bărbulescu este contabila şefă a Spitalului "Victor Babeş" din Capitală.

sursa : Mediafaxshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
ACUMA LA TV 18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa