Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

RCS a primit aprobarea CNA să transforme cinci staţii locale ale Digi 24 în televiziuni regionale

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 06 Noiembrie, 2013 | Nr. accesari stire 1712 ori | Comentarii stire 0 comentarii

RCS a primit aprobarea CNA să transforme cinci staţii locale ale Digi 24 în televiziuni regionale

CNA a aprobat transformarea a cinci staţii locale ale Digi 24 în televiziuni regionale, în ciuda faptului că unii membri ai Consiliului şi-au exprimat temerile că RCS&RDS va scoate din grilele sale din teritoriu alte posturi regionale pentru a-şi retransmite propriile canale.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii RCS&RDS SA de modificare a licenţelor locale în licenţe regionale pentru Digi 24 Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Timişoara, Braşov, Galaţi şi Cluj. RCS a primit licenţe pentru aceste staţii locale în data de 15 martie 2012.

CNA a aprobat, marţi, numai ca staţiile din Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Timişoara ale Digi 24 să se transforme din locale în regionale, întrucât staţiile de la Braşov, Galaţi şi Cluj nu au împlinit un an de emisie. Potrivit articolului 17, alineatul 1 din Decizia CNA numărul 277/ 2013, "modificări în licenţa audiovizuală pot fi aduse după minimum 1 an de la începerea difuzării serviciului de programe".

Pe de altă parte, potrivit dosarului depus la CNA, televiziunea Digi 24 Constanţa va deservi şi Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea; Digi 24 Craiova va deservi Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Olt Teleorman; Digi 24 Iaşi va deservi Bacău, Botoşani, Neamţ, Vaslui, Suceava; Digi 24 Oradea va deservi Satu Mare, iar Digi 24 Timişoara va deservi Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Televiziunile regionale Digi 24 vor difuza programe producţie proprie (90%), programe retransmise de la Digi Sport (5%) şi programe preluate de la Digi Sport (5%).

Grila acesteor televiziuni regionale va include: programe de informare (85%), programe educative şi culturale (10%) şi programe de divertisment şi alte tipuri de programe (5%). Televiziunile nu vor difuza publicitate.

Potrivit Cristinei Popescu, manager de dezvoltare pe proiectul de staţii locale la RCS&RDS, Digi 24 îşi propune să fie cât mai aproape de locuitori. "Ne dorim, la fel ca în 2012 când am venit să luăm licenţele, să fim cât mai aproape de locuitori indiferent de locul unde dânşii se află, să fim aproape de informaţie acolo unde ea se intâmplă. De aceea ne-am dorit să avem o reţea de opt staţii locale şi dorim să ne extindem aria pe care o staţie locală o are şi să ne extindem şi reţeaua de corespondenţi astfel încât să putem acoperi cât mai bine suprafaţa României", a spus Cristina Popescu. Ea a precizat că RCS îşi propune să aibă câte un corespondent al Digi 24 în fiecare judeţ al ţării.

Monica Gubernat, membru al CNA, şi-a exprimat îngrijoarea că RCS&RDS va scoate din grilele sale din teritorii alte posturi regionale pentru a-şi retransmite propriile televiziuni regionale.

Răzvan Frînculescu, şeful Biroului Licenţa-Autorizări din CNA, a spus însă că, în acest an, posturile Digi 24 nu pot fi incluse în lista televiziunilor "must carry", care sunt obligatorii la retransmisie pentru toţi operatorii de cablu din România. Lista "must carry" este aprobată la începutul fiecărui an de CNA, în funcţie de decizia televiziunilor de a se declara sau nu libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnico-financiare.

"Evident că vor adera la «must carry», pentru că sunt interesaţi", a spus Viorel Vasile Buda, vicepreşedintele CNA.

Potrivit articolului 82 din Legea audiovizualului, "distribuitorii care retransmit servicii de programe au obligaţia, la nivel regional şi local, să includă în oferta lor cel puţin două programe regionale şi două programe locale, acolo unde acestea există; criteriul de departajare va fi ordinea descrescătoare a audienţe".

În cele din urmă, membrii CNA au aprobat în unanimitate solicitarea RCS&RDS de modificare a licenţelor audiovizuale pentru serviciile de programe de televiziune cu denumirea Digi 24 din Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea şi Timişoara, respectiv a zonei de difuzare, din locală în regională.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta