Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 24 Aprilie, 2017
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Samsung iese de pe piața corpurilor de iluminat cu LED

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 28 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 3699 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Samsung iese de pe piața corpurilor de iluminat cu LED

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a anunțat, luni, că va înceta producția corpurilor de iluminat cu LED care se desfășoară în afara Coreei de Sud, reducând puternic o activitate pe care, în urmă cu patru ani, o considera drept un domeniu strategic de creștere, transmite Reuters.

În 2010, LED-urile figurau printre cele cinci activități considerate de Samsung drept noi motoare de creștere, alături de baterii reîncărcabile pentru automobile electrice, celule fotovoltaice, echipamente medicale și biofarmacie. La acea dată, grupul estima că acest segment va genera o cifră de afaceri anuală de 50.000 de miliarde de woni (37,4 miliarde de euro) până în 2020. Însă, Samsung Electronics nu a reușit să se impună pe piața LED-urilor, în condițiile în care marile piețe dezvoltate sunt dominate de grupul olandez Philips și de cel german Osram, în timp ce rivalii chinezi controlează piețele emergente.

Un purtător de cuvânt al Samsung Electronics a apreciat că veniturile generate de această activitate sunt mici, dar nu a vrut să ofere cifre precise și nici nu a dat detalii cu privire la sumele investite de Samsung în producția de corpuri de iluminat cu LED.

"Vom rămâne prezenți în industria LED prin intermediul activităților noastre de producție de componente pentru LED", a informat grupul Electronics, într-un comunicat de presă, adăugând că se va concentra pe domenii precum LED-urile pentru produsele electronice de larg consum de genul televizoarelor.

Decizia celor de la Samsung vine la o lună după ce rivalul Philips a anunțat și el că va renunța la operațiunile din domeniul corpurilor de iluminat pentru a-și extinde activităților din domeniul echipamentelor medicale și produselor electrocasnice. Cu două luni înainte, și grupul german Osram Licht AG, care produce și el LED-uri, a anunțat un plan de reducere a costurilor care includea eliminarea a aproape 8.000 de locuri de muncă.

Potrivit analiștilor, războiul prețurilor demarat de producătorii de LED-uri a redus profitabilitatea până la un nivel considerat neatractiv pe termen lung, în pofida creșterii explozive a vânzărilor de corpuri de iluminat cu LED.

"Se pare că Samsung a decis să renunțe la aceste activități deoarece concurența de preț era atât de acerbă, încât nu era loc de creștere", a declarat analistul IM Investment, Lee Min-hee.

De asemenea, decizia Samsung scoate în evidență provocările cu care se confruntă grupul în identificarea de noi motoare de creștere. Acest lucru, precum și dezvoltarea de noi oportunități de dezvoltare vor face parte dintre sarcinile principale ale lui Jay Y. Lee, considerat drept viitorul director general al companiei, după ce tatăl acestuia, Lee Kun-hee, a fost spitalizat în luna mai, după un atac cardiac.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
Campanie MOL
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa