Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 19 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Samsung iese de pe piața corpurilor de iluminat cu LED

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 28 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 46240 ori | Comentarii stire 1 comentarii

Samsung iese de pe piața corpurilor de iluminat cu LED

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a anunțat, luni, că va înceta producția corpurilor de iluminat cu LED care se desfășoară în afara Coreei de Sud, reducând puternic o activitate pe care, în urmă cu patru ani, o considera drept un domeniu strategic de creștere, transmite Reuters.

În 2010, LED-urile figurau printre cele cinci activități considerate de Samsung drept noi motoare de creștere, alături de baterii reîncărcabile pentru automobile electrice, celule fotovoltaice, echipamente medicale și biofarmacie. La acea dată, grupul estima că acest segment va genera o cifră de afaceri anuală de 50.000 de miliarde de woni (37,4 miliarde de euro) până în 2020. Însă, Samsung Electronics nu a reușit să se impună pe piața LED-urilor, în condițiile în care marile piețe dezvoltate sunt dominate de grupul olandez Philips și de cel german Osram, în timp ce rivalii chinezi controlează piețele emergente.

Un purtător de cuvânt al Samsung Electronics a apreciat că veniturile generate de această activitate sunt mici, dar nu a vrut să ofere cifre precise și nici nu a dat detalii cu privire la sumele investite de Samsung în producția de corpuri de iluminat cu LED.

"Vom rămâne prezenți în industria LED prin intermediul activităților noastre de producție de componente pentru LED", a informat grupul Electronics, într-un comunicat de presă, adăugând că se va concentra pe domenii precum LED-urile pentru produsele electronice de larg consum de genul televizoarelor.

Decizia celor de la Samsung vine la o lună după ce rivalul Philips a anunțat și el că va renunța la operațiunile din domeniul corpurilor de iluminat pentru a-și extinde activităților din domeniul echipamentelor medicale și produselor electrocasnice. Cu două luni înainte, și grupul german Osram Licht AG, care produce și el LED-uri, a anunțat un plan de reducere a costurilor care includea eliminarea a aproape 8.000 de locuri de muncă.

Potrivit analiștilor, războiul prețurilor demarat de producătorii de LED-uri a redus profitabilitatea până la un nivel considerat neatractiv pe termen lung, în pofida creșterii explozive a vânzărilor de corpuri de iluminat cu LED.

"Se pare că Samsung a decis să renunțe la aceste activități deoarece concurența de preț era atât de acerbă, încât nu era loc de creștere", a declarat analistul IM Investment, Lee Min-hee.

De asemenea, decizia Samsung scoate în evidență provocările cu care se confruntă grupul în identificarea de noi motoare de creștere. Acest lucru, precum și dezvoltarea de noi oportunități de dezvoltare vor face parte dintre sarcinile principale ale lui Jay Y. Lee, considerat drept viitorul director general al companiei, după ce tatăl acestuia, Lee Kun-hee, a fost spitalizat în luna mai, după un atac cardiac.



share - facebook    share - twitter
Inchiriere Logistica a postat: Vineri, 05 Mai, 2017, 13:26 urmatorul comentariu:
NAN Events este un partener pe care te poti baza in vederea organizarii evenimentului tau. In domeniul Corporate & Business, NAN Events inchiriaza logistica pentru evenimente de peste 10 ani oferind printre altele: - sisteme de sonorizare - sisteme de iluminat - sisteme de afisaj - corturi pentru evenimente - corturi dome - echipamente de control acces - echipamente de racire - inchiriere generatoare si sisteme de distributie a energiei electrice - mobilier de interior si de exterior - echipamente pentru baruri si puncte de servire
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta