Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 03 Iunie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Justiţia din India se aruncă în luptă cu Facebook şi Google

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 03 Ianuarie, 2012 | Nr. accesari stire 1611 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Justiţia din India se aruncă în luptă cu Facebook  şi Google

Facebook si Google au fost somate de un tribunal indian sa scoata de pe site-urile lor continutul "antireligios" si "antisocial" in cel mult sase saptamani.

Decizia a fost luata sambata, de un tribunal din Delhi. Acesta a somat mai multe retele sociale, printre care Yahoo si Microsoft, sa strearga continutul inacceptabil si defaimator pana pe 6 februarie 2012, potrivit Daily Mail.

Pe 22 decembrie, un judecator a cerut mai multor retele sociale sa scoata imaginile, clipurile si textele care ar putea sa ofenseze sentimentele religioase. Tribunalul vrea astfel sa restrictioneze circulatia acestor materiale pe site-urile respective.

Judecatorul este de parere ca imaginile defaimatoare in discutie, care apar pe aceste site-uri, ar urma sa cauzeze "pierderi iremediabile si daune oamenilor care sunt ofensati de ele". El a precizat ca unele dintre imagini sunt defaimatoare la adresa zeilor hindusi, profetului Mahomed, dar si a altor personaje religioase.

Site-urile vizate sunt Facebook India, Facebook, Google India Pvt Ltd, Google Orkut, Youtube, Blogspot, Microsoft India Pvt Ltd, Microsoft, Zombie Time, Exboii, Boardreader, IMC India, My Lot, Shyni Blog si Topix.

"Noi suntem in conformitate cu hotararile judecatoresti valabile, ori de cate ori este posibil, in concordanta cu politica noastra de lunga durata", a declarat un purtator de cuvant al Google. El a adaugat ca nu a primit detaliile acestui ordin si nu poate comenta in legatura cu acest caz.

Aceasta somatie va ridica semne de intrebare serioase referitoare la modul in care postarile si opiniile utilizatorilor site-urilor vor fi editate, cenzurate, dar si referitoare la libertatea de exprimare.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa