Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Baza lunară-EML-2 un avanpost pentru explorarea planetei Marte

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 15 Februarie, 2012 | Nr. accesari stire 8266 ori | Comentarii stire 1 comentarii

Baza lunară-EML-2 un avanpost pentru explorarea planetei Marte

NASA a anunţat că amplasarea unei staţii de cercetări pe astrul lunar se va constitui într-un adevărata avanpost destinat pentru explorarea spaţială, incluzând aici mult aşteptata explorare a planetei Marte.

Agenţia spaţială americană a format deja o echipă al cărei obiectiv principal este acela de a clădi o bază care se va numi Earth-moon libration point 2 (EML-2).

Pentru realizarea acestui ambiţios deziderat NASA va folosi cele mai puternice sisteme d elansare şi transport spaţial din dotarea sa, respectiv Space Launch System şi Lockheed Martin Orion Multi-Purpose Crew Vehicle.

Conform unui document oficial remis de Lunar University Network for Astrophysics Research Centre (LUNAR) de pe lângă Universitatea Colorado din Boulder, baza EML-2 se va constitui într-un avanpost pentru astronauţii care vor reuşi astfel să călătorească prin spaţiu pe o distanţă cu 15% mai mare decât cea parcursă de membrii ultimei misiuni spaţiale de tip Apollo.

" Este o realizare extrem de interesantă şi importantă atât din punct de vedere ştiinţific, cât şi din punct de vedere al istoriei explorărilor spaţiale. Conceptul misiunii noastre este unic şi oferă posibilitatea unor activităţi în premieră, care se vor desfăşura în afara orbitei planetei noastre", declară Jack Burns, directorul LUNAR.

Timp d epeste un an, cercetătorii din cadrul LUNAR au colaborat cu specialiştii care activează în compania Lockheed, pentru a găsi cele mai eficiente mijloace pentru încheierea cu succes a acestui ambiţios proiect.

Misiunea va oferi o bază pentru navetele de tip Orion şi va ajuta cercetătorii să studieze efectele radiaţiei razelor cosmice precum şi al radiaţiei solare asupra echipajului uman în condiţiile protecţiei oferite acestora de echipamentele moderne cu care sunt echipate navetele Orion.share - facebook    share - twitter
alfa22 a postat: Miercuri, 15 Februarie, 2012, 22:43 urmatorul comentariu:
Intrebare retoriica...nu cum-va ei (americanii) au deja baze ...sau baza pe luna....??
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa