Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Un nou val de delfini eşuaţi. De data aceasta în Peru

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 17 Februarie, 2012 | Nr. accesari stire 1640 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Un nou val de delfini eşuaţi. De data aceasta în Peru

Pe o plajă din Peru au eşuat recent un număr de 177 cetacee din specia delfinului comun (Delphinus delphis), dintre care 124 exemplare, din fefericire nu au mai putut fi salvate. Cercetătorii au revizuti toate motivele posibile pentru care aceste mamifere marine au început să eşueze tot mai frecvent pe diverse plaje din întreaga lume.

Pe baza investigaţiilor şi studiilor amănunţite demarate de către specialiştii din cadrul Woods Hole Oceanographic Institution for Marine Mammal, experţii au reuşti să întocmească lista tuturor cauzelro posibile care duc la aceste evenimente tragice.

Schimbările climatice: Temperaturile crescute din emisfera sudică pot afecta ciclul reproducător al delfinilor.

Geografia costieră : Forma neregulată a ţărmurilor din Peru, poate duce la stări de confuzie în rândul delfinilor tineri şi neexperimentaţi care nu cunosc particularităţile zonelor , în consecinţă nu ştiu pe unde să ocolească aceste capcane naturale.

Migraţia şi comportamentul prăzilor: Schimbările curenţilor marini, provocate de modificările climatice abrupte din ultima decadă pot modifica traseele de migraţie ale principalelor specii de peşti cu care se hrănesc delfinii. Această cauză poate explica cel mai bine motivul pentur care pe plajele din Peru au fost descoperite nu doar cadavrele delfinilro, ci şi mii de exemplare de sardine eşuate.

Bolile: Cu toate că au recoltat mostre din diferite specii de delfini găsite eşuate pe plaje din întreaga lume, cercetătorii nu au identificat încă maladii sau afecţiuni care pot duce la acest bizar comportament, aparent sinucigaş al cetaceelor.

Decompresia: Nu se cunoaşte cu exactitate dacă delfini, mamifere perfect adaptate emdiului acvatic, pot suferi de această afecţiune caracteristică plonjării bruste la mari adâncimi. Cu toate acestea, studiile au escoperit faptul că sângele balenelor cu cico decedate în preajma navelor care făceau exerciţii cu sonarele din dotare, prezenta bule de aer. O caracteristică a mamiferelor care suferă de pe urma decompresiei bruşte.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa