Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

NASA vine cu noi explicaţii despre „apocalipsa”, prezisă pentru finalul anului 2012 , Maya, Nibiru, inversarea axelor Pământului (VIDEO)

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 12 Martie, 2012 | Nr. accesari stire 21707 ori | Comentarii stire 0 comentarii

NASA vine cu noi explicaţii despre „apocalipsa”, prezisă pentru finalul anului 2012 , Maya, Nibiru, inversarea axelor Pământului (VIDEO)

Anumite persoane cred că civilizaţia umană va fi distrusă de un eveniment apocaliptic pe 21 decembrie 2012, dezastrul fiind prezis de către civilizaţia Maya. Pentru a răspunde la zvonurile pe tema „apocalipsei maiaşe”, specialiştii NASA au dat publicităţii un nou videoclip în care oferă un răspuns celor ce cred în teoriile apocaliptice.

NASA l-a ales pe Dan Yeomans, şeful programului Near-Earth Objects din cadrul Jet Propulsion Laboratory, pentru a răspunde ipotezelor apocaliptice populare pe Internet.

Multe persoane cred că în luna decembrie a acestui an  calendarul folosit de civilizaţia Maya va ajunge la final, moment ce va coincide cu un eveniment cataclismic. Acest lucru este greşit, afirmă expertul NASA. „Calendarul maiaş nu se încheie pe data de 21 decembrie 2012. Aceasta reprezintă doar finalul unui ciclu şi începutul unuia nou. Ceva similar se întâmplă în cazul zilei de 31 decembrie: calendarul nostru ajunge la final, dar unul nou începe cu 1 ianuarie”, a explicat Yeomans.

O altă ipoteză ce a făcut furori pe Internet se referă la o planetă imaginară, denumită Nibiru. Mulţi oameni cred că această planetă se apropie de Pământ din afara Sistemului Solar, urmând să intre în coliziune cu Terra în luna decembrie. „Această planetă enormă despre care se presupune că s-ar apropia de Terra nu există. Dacă ar fi existat, am fi zărit-o de mult timp. Şi dacă această planetă ar fi invizibilă, am fi observat efectele gravitaţionale pe care le-ar fi avut asupra planetelor din apropiere. Niciunul din miile de astronomi care urmăresc cerul zilnic nu a observat un asemenea efect”, a spus Yeomans.

Yeomans a adăugat că este imposibil ca NASA să ascundă adevărul în acest caz. „Vă închipuiţi că miile de astronomi care studiază cerul ar fi putut ţine secret acest lucru de-a lungul anilor?”, întreabă Yeomans.

Specialistul NASA a comentat şi ipoteza conform căreia modul în care planetele şi Soarele se vor alinia în luna decembrie va provoca valuri gigant, cu un efect devastator asupra Pământului. „În primul rând, nu va exista nicio aliniere a planetelor în luna decembrie. Apoi, chiar dacă ea ar avea loc, nu ar avea niciun efect asupra oceanelor Terrei. Sunt doar două corpuri în sistemul nostru solar ce pot afecta oceanele Terrei: Luna, pentru că este foarte aproape, şi Soarele, care este masiv şi relativ aproape. Planetele au un efect neglijabil asupra Pământului”,  a afirmat Yeomans.

O altă afirmaţie a celor ce cred că apocalipsa va avea loc în acest an este aceea că axele Pământului se vor inversa pe 21 decembrie 2012. „Axa de rotaţie a Pământului nu se poate modifica, deoarece orbita Lunii în jurul Terrei o stabilizează şi nu îi permite să se schimbe. În ceea ce priveşte câmpul magnetic al Pământului, acesta se schimbă la aproximativ 500.000 de ani, însă nu există nicio dovadă că acest lucru se va întâmpla în decembrie. Dacă s-ar schimba, ar dura câteva mii de ani. Iar acest eveniment nu ar crea o problemă pe Pământ, ar trebui doar să ne recalibrăm busolele”, a explicat Yeomans.

Pentru a concluziona, Yeomans l-a citat pe celebrul astronom Carl Sagan, care susţinea că „afirmaţiile extraordinare necesită dovezi extraordinare”. Yeomans a adăugat: „de la începutul timpurilor au existat sute de mii de profeţii cu referire la sfârşitul lumii, însă iată-ne tot aici”.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
ACUMA LA TV 10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta