Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Comportamentul ciudat afişat de Amundsen are totuşi o explicaţie !

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 12 Martie, 2012 | Nr. accesari stire 18886 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Comportamentul ciudat afişat de Amundsen are totuşi o explicaţie !

Misterul comportamentului neobişnuit al exploratorului polar Roald Amundsen, care s-a întors din expediţia pentru descoperirea Polului Sud în anul 1912 , a fost elucidat. Amundsen a petrecut trei zile deghizat într-un marinar obişnuit, în încercarea de a-şi respecta contractele de exclusivitate pe care le avea cu câteva mari publicaţii ale vremii.

Oamenii de ştiinţă din Norvegia au descoperit că Amundsen a stat la un hotel ieftin din Tasmania şi şi-a lăsat echipajul la bordul navei pentru a proteja o înţelegere pe care o avea cu câteva ziare din Londra, Paris, Berlin şi Oslo.

Înainte de a da întregii lumi vestea că s-a întors din istovitoarea expediţie de la Polul Sud, ce a durat 18 luni, Amundsen a petrecut mai multe zile incognito într-un hotelul Hadley's din Hobart. Aici, el a fost tratat ca un vagabond, iar şederea sa s-a încheiat doar atunci când a primit vestea că ziarele europene au publicat deja articolele cu privire la expediţie.

Acum, după ce s-au împlinit 100 de ani de la eveniment, cercetătorul norvegian Olav Orheim a anunţat că jurnalele de călătorie ale exploratorului relevă că acesta a luat măsuri extreme pentru a-şi respecta contractele. Însemnările atestă că Amundsen s-a străduit să nu încalce promisiunile în schimbul cărora primise bani cu care să îşi finanţeze expediţia.

Contractele fuseseră încheiate între Leon, fratele şi managerul lui Amundsen, şi unele dintre cele mai populare ziare din Europa. În tot acest timp, exploratorul a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a vinde povestea unor ziare de succes şi pentru a induce în eroare pe exploratorii rivali.

Adevărul legat de comportamentul său misterios a ieşit la iveală în urma unor cercetări realizate la Muzeul Fram, din Oslo, cercetări ce au durat mai bine de trei ani şi care s-au bazat pe examinarea a 14 jurnale ale unor exploratori.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa