Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 27 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

BBC a suferit un atac cibernetic venit din Iran

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 14 Martie, 2012 | Nr. accesari stire 4459 ori | Comentarii stire 0 comentarii

BBC a suferit un atac cibernetic venit din Iran

Postul de televiziune BBC a suferit un atac cibernetic sofisticat, ca urmare a unei campanii a autoritatilor iraniene impotriva filialei in limba persana a postului britanic.

Anuntul a fost facut miercuri, de catre directorul trustului, Mark Thompson, care a spus ca au fost inregistrate si tentative de blocare a transmisiei prin satelit, in Iran, dar si de a "inunda" liniile telefonice din Londra cu apeluri automate, transmite agentia Reuters. Thompson nu a acuzat in mod explicit Teheranul ca ar sta in spatele acestor atacuri, dar a descris coincidentele atacurilor ca fiind "evident suspecte".

Evenimentul vine dupa ce, luna trecuta, Thompson a acuzat Iranul ca a arestat si a amenintat familiile jurnalistilor BBC Persia, pentru a-i obliga pe acestia sa renunte la postul in limba persana.

"Se pare ca aceia care incearca sa intrerupa sau sa blocheze BBC Persia si-ar putea largi tacticile", a precizat directorul BBC, amintit despre incercarile de a bloca doua transmisii prin satelit ale BBC Persia, despre intreruperea liniilor telefonice ale sediului din Londra, dar si atacuri informatice sofisticate. El a mentionat ca este dificil si se poate dovedi imposibil sa se confirme sursa acestor atacuri, sustinand ca incercarile de a bruia transmisia BBC in Iran nu este ceva nou si ca exista coincindente ale tuturor acestor atacuri diferite. BBC Persia difuzeaza emisiuni in limba persana, avand si post radio si site-uri de Internet. Putini jurnalisti occidentali au voie sa lucreze in Iran, unde guvernul islamic priveste mare parte a presei externe cu suspiciune.

Toti jurnalistii si toata echipa acestui post lucreaza in afara Iranului, iar Thompson a acuzat autoritatile de la Teheran ca au arestat si au intimidat rudele din Iran ale jurnalistilor de la BBC Persia. BBC a fost bruiat in multe randuri si poate fi vizionat numai de catre cei care au receptoare ilegale prin satelit.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa