Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

H.R Patapievici huiduit de intelectualii din Timişoara

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 20 Martie, 2012 | Nr. accesari stire 24430 ori | Comentarii stire 1 comentarii

H.R Patapievici huiduit de intelectualii din Timişoara

Scandal înainte de decernarea titlului de Doctor Honoris Causa lui Horia Roman Patapievici, sâmbătă, la Timişoara. Cadre didactice şi revoluţionari timişoreni s-au adunat în faţa Universităţii pentru a-i cere socoteală directorului Institutului Cultural Român pentru ceea ce a scris cu privire la poporul român şi la Mihai Eminescu.

 

Pe treptele de la intrarea în Universitate, cei revoltaţi de onoarea care i se făcea lui Patapievici purtau pancarte pe care scria "Jos clica impostorilor!", "Jos mafia culturală şi politică", "Nu mai tolerăm selecţia negativă în politică şi cultură!" Nu au lipsit sloganele care îl încadrau pe Patapievici într-o „clasă selectă”, alături de Ceauşescu, Băsescu şi Vadim Tudor.

 

"Protestăm împotriva lui Patapievici pentru că acesta este un personaj ce a insultat grav România, valorile noastre, istoria şi pe Eminescu. Acum face o mişcare de conjunctură foarte interesată. Ţine prelegeri despre Eminescu şi vorbeşte frumos despre acesta, după ce l-a insultat ca nimeni altul. Patapievici ia astăzi, la Timişoara, un titlu fraudulos", a spus profesorul universitar Viorica Bălteanu, iniţiatorul protestului. Revoluţionarii din Asociaţia Victoria, condusă de Lorin Fortuna, au ars portretele lui Patapievici, Mircea Mihăieş şi Ioan Talpoş, fostul rector de la Universitatea de Vest, în Piaţa Operei. Lui Talpoş i s-a reproşat că el a fost iniţiatorul demersului de acordare a titlului lui Patapievici.

 

„Patapievici este exponentul cel mai de seamă al lichelismului fecalist. Ce poţi să-i ceri unui om care a comparat poporul român cu un cur plin de fecale? Patapievici nu are nicio dimensiune morală. Patapievici şi-a bătut joc de poporul român şi de Eminescu. Azi  în Piaţa Victoriei, vom incendia portretele lui Patapievici, Mircea Mihăieş şi a fostului rector Ioan Talpoş”, a declarat Lorin Fortuna, preşeditnele Asociaţiei „Victoria”.

 

"Am fost frapat de situaţia de afară. Am aflat că numele meu este alăturat celui al lui Ceauşescu. M-a reconfortat doar faptul că alături de mine era trecut şi Mircea Mihăieş. (...)Le-am explicat celor de afară că îmi citează propoziţii scoase din context. Nu eu nu-l mai consider de actualitate pe Eminescu, ci postmoderniştii. Mi s-a spus şi că sunt relativist. Este un lucru fals, dar nu înţeleg ce ar fi fost dacă chiar eram relativist”, a spus Patapievici despre protest.share - facebook    share - twitter
Camelian Propinatiu a postat: Sambata, 24 Martie, 2012, 18:55 urmatorul comentariu:
Paradoxul dlui Patapievici (a demonstra inconsistenta valorilor românesti si a te baga apoi difuzor ICR al lor catre occidentali) n-are legatura cu doctoratul. Când pubintelectualii Autoelitei au demolat mitul eminescian la 5 martie 1998, prin nr Dilema 265, ei sperau cu o copilareasca naivitate ca vor scrie mai performant in vid. Critica noastra arata insa ca, in postromânism, Orbitor 3 al dlui Cartarescu e mai slab decât Orbitor 1, care merita Nobelul, iar in recenta carte Ultimul Culianu, dl Patapievici e mai putin iactant decât era in Ochii Beatricei, dupa cum Mircea Mihaies e mai putin percutant in noua lucrare despre tranzitie scrisa cu Tismaneanu decât era in Femeia in rosu, scoasa cu Mircea Nedelciu mult inainte de Muscatura din martie 1998. Caderea lui Eminescu a pulverizat nu numai statutul intelectualului in RO, ci si capacitatea lui de a exprima geniul masilor largi populare.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa