Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 18 Septembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Viitorul premier al Franţei este pe jumătate român

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 07 Mai, 2012 | Nr. accesari stire 6291 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Viitorul premier al Franţei este pe jumătate român

Pierre Moscovici, 54 de ani, şeful de campanie a lui Francois Hollande, noul preşedinte al Franţei, este pe jumătate român şi este vehiculat ca posibil viitor şef al guvernului, anunţă zf.ro.

Tatăl său, Serge Moscovici, profesor de psihologie socială, s-a născut la Brăila într-o familie de evrei în anul 1925 şi a fost membru în ilegalitate al Partidului Comunist Român. El a fost nevoit să fugă din România în Franţa în anul 1948.

Pierre Moscovici cunoaşte foarte bine România, fiind chiar raportor al Parlamentului European pentru aderarea României la Uniunea Europeană înainte de 2007. El chiar a declarat la un moment dat în Parlamentul european că se simte "pe jumătate român".

"Am fost raportor al Parlamentului European pentru România, dar am fost un raportor lucid. Am crezut întotdeauna şi cred şi acum că aderarea României a fost interesantă pentru România şi interesantă pentru Europa. Ceea ce nu înseamnă că România nu vrea să devină un stat membru exemplar. Prietenii mei români ştiu că mai sunt lucruri de făcut şi că trebuie să le facă", a declarat Pierre Moscovici într-un interviu pentru "Adevărul".

Pierre Moscovici a studiat la ENA - Ecole Nationale D'Administration, şcoala de elită a administraţiei franceze, unde i-a fost profesor chiar Dominique Strauss-Kahn. Din 1997 până în 2002 a fost Ministru pentru Afaceri Europene în guvernul Lionel Jospin. În 2004 a fost ales vicepreşedinte al Parlamentului European.

El este citat acum de presa franceză ca un posibil premier al noului guvern socialist, alături de un alt nume puternic al stângii franceze, Martine Aubry. Pierre Moscovici a fost chiar enumerat anterior printre posibilii candidaţi ai stângii la Preşedinţia Franţei.

Duminică seară, toate rezultate parţiale indicau victoria lui Francois Hollande cu 51-52% în faţa lui Nicholas Sarkozy.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa