Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

C.V. Tudor a rămas fără imunitate parlamentară

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 11 Mai, 2012 | Nr. accesari stire 26952 ori | Comentarii stire 0 comentarii

C.V. Tudor a rămas fără imunitate parlamentară

 Parlamentul European (PE) a respins ieri cererea eurodeputatului Corneliu Vadim Tudor de apărare a imunităţii sale, care a fost făcută de liderul PRM în legătură cu procesul în care este judecat pentru că s-a opus evacuării sediului parti­dului în ianuarie 2011. Potrivit europarlamentarului Cristian Preda, plenul a luat această decizie cu o largă majoritate, votul fiind prin ridicarea mâinii. „Parlamentul European nu a acceptat cererea lui C.V. Tudor de a bloca procesul folosindu-se de imunitatea de eurodeputat“, a precizat Preda. El a menţionat că a votat pentru respingerea cererii lui Vadim Tudor şi că liderul PRM nici măcar nu a fost prezent la şedinţa Parlamentului European.

„A încercat să profite de pe urma statutului de membru al PE. La Bruxelles nu-i merge, nu păcăleşte pe nimeni“, a mai spus Cristian Preda. Raportul supus votului a fost întocmit de  europarlamentarul ALDE Cecilia Wikström. În raportul Comisiei juridice a PE se arată că Vadim Tudor a solicitat să-i fie apărată imunitatea parla­mentară în legătură cu procesul intentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

În raportul adoptat de plen se mai arată că evacuarea sediului PRM şi circumstanţele în care a avut loc constituie elemente de drept civil şi penal care nu au o legătură directă cu activitatea lui C.V. Tudor în calitatea sa de europarlamentar. Corneliu Vadim Tudor a solicitat la 14 aprilie 2011 să-i fie apărată imunitatea parlamentară în legătură cu procesul intentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cererea referindu-se la o cauză penală în care este învinuit de ameninţarea unui executor judecătoresc şi a câtorva ofiţeri de poliţie, de comiterea unor acte de violenţă împotriva acestora, de insultarea lor şi de obstrucţionarea punerii în executare a unei hotărâri judecătoreşti în contextul evacuării PRM din sediul său din Bucureşti.

În respectiva cauză penală, Corneliu Vadim Tudor este învinuit de ofensă adusă instanţei judecătoreşti, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, se mai menţionează în textul deciziei Parlamentului European. Ancheta în acest caz a stabilit că liderul PRM s-a împotrivit executării prin ameninţare şi exercitarea actelor de violenţă fizică împotriva unui executor judecătoresc şi smulgerea din mâna acestuia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat pe jos. La dosar se află și 14 rapoarte întocmite de polițiștii care au fost la fața locului. Potrivit acestora, „numitul Corneliu Vadim Tudor“ a ameninţat „în mod direct“ executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti. Mai mult, potrivit Parchetului General, inculpatul „a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti“. Decizia PE urmează să fie comunicată lui C.V. Tudor și autorităților române.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
ACUMA LA TV 14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa