Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Uleiuri tămăduitoare din plante biblice

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 11 Iunie, 2012 | Nr. accesari stire 11041 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Uleiuri tămăduitoare din plante biblice

Secole de-a randul, oamenii au cautat in Biblie calauzirea si tamaduirea spirituala, dar putini au realizat ca aceasta este si un adevarat manual cu lectii importante despre sanatatea fizica, o istorie a primelor remedii naturiste la care omul din vechime a fost nevoit sa apeleze in caz de boala.

Este vorba despre plantele medicinale, mentionate in Biblie ca leac pentru suflet, medicament pentru trup sau elixir de frumusete.

Si astazi, dupa mii de ani, maslinul, isopul, busuiocul, strugurii, usturoiul, granele, scortisoara, paducelul, isopul si inca multe alte plante, pomenite in Biblie, de mai multe ori, sunt remedii care ne ajuta sa ne pastram ori sa ne regasim sanatatea, energia, echilibrul sufletesc si frumusetea.

Scortisoara "mirositoare" apare de mai multe ori mentionata in Sfanta Scriptura, mai ales ca unul dintre ingredientele ungerii sfinte. Scortisoara este, de fapt, scoarta frumos mirositoare a unor arbori, totdeauna verzi, care cresc in zonele calde, folosita drept condiment in buctarie si leac de sanatate, datorita compozitiei chimice a uleiului de scortisoara.

Uleiul de scortisoara se obtine prin distilarea cu vapori de apa a scoartelor ramurilor tinere, a florilor si frunzelor. Uleiul esential are culoarea galben catre maroniu deschis, cu miros specific, inconfundabil. Uleiul esential obtinut numai din frunze nu irita, pe cand cel din scoarta este iritant pentru mucoase.

Uleiul esential de scortisoara este antidiareic, antimicrobian, astringent, imunostimulator si are efecte benefice in afectiuni respiratorii, genito-urinare, in tratamentele stomatologice. Din anul 2002, uleiul de scortisoara se foloseste ca ingredient la prepararea Sfantului si Marelui Mir.

Cedrul, arborele cel mai laudat, pomenit in Biblie de vreo 75 de ori, este un arbore cu lemnul tare si ramuri orizontale. Lemnul acestor arbori, de culoare brun-galbuie, este rezistent, uleios, cu miros puternic. Este folosit in constructii navale, la fabricarea mobilelor, in sculptura.

Uleiul de cedru se obtine prin distilarea cu vapori de apa a frunzelor, conurilor si a taieturilor proaspete din trunchiul arborilor. Nu este toxic si nici iritant. Este de culoare portocalie si are un gust dulceag. Uleiul de cedru este antiseptic al cailor respiratorii, antiseboreic, expectorant, mucolitic, sedativ nervos si stimulent tonic.

Isopul este un subarbust, originar din regiunile calcaroase si aride ale Europei meridionale care, la noi, creste numai in cultura. Din partile aeriene, care se recolteaza numai in timpul infloririi, din iulie pana in septembrie, se obtine, prin diferite metode de distilare, uleiul de isop, un lichid incolor, cu miros aromat placut, folosit in raceala, bronsita, gripa, angina, rani, dermatite, furuncule, guturai alergic, negi, papiloame, bataturi.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta