Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 26 Ianuarie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

DNA a început urmărirea penală împotriva judecătoarei ICCJ Georgeta Barbălată

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 27 Iulie, 2012 | Nr. accesari stire 3072 ori | Comentarii stire 0 comentarii

DNA a început urmărirea penală împotriva judecătoarei ICCJ Georgeta Barbălată

Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală împotriva judecătoarei Georgeta Barbălată, de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie.

Concret, judecătoarea l-a avertizat pe fostul şef al SIPI Ilfov, Mihai Vlad, de faptul că s-a solicitat la ICCJ autorizaţie de percheziţie a locuinţei sale şi că "ar putea avea anumite probleme" legate de "servicii" pe care le-ar fi făcut procurorilor George Bălan şi Marcel Sâmpetru.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă Georgeta Barbălată, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000", precizează DNA, în urma solicitărilor presei.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii că în data de 10 iulie 2012, Barbălată Georgeta, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce a aflat de existenţa unei solicitări de autorizare a efectuării percheziţiilor domiciliare, formulată de DNA, l-a avertizat pe Vlad Mihai, învinuit într-un dosar penal aflat pe rolul DNA, că este posibil ca domiciliul său să fie percheziţionat şi că ar putea să aibă probleme la DNA, legate de anumite "servicii" pe care le-ar fi făcut procurorilor Bălan George şi Sâmpetru Marcel. "Procedând în acest mod, judecătoarea Barbălată Georgeta i-a asigurat învinuitului Vlad Mihai timpul necesar pentru a distruge şi ascunde documente şi obiecte compromiţătoare, ce ar fi putut constitui mijloace de probă, îngreunând astfel urmărirea penală", arată DNA.

Judecătoarea Barbălată Georgeta a fost pusă sub învinuire în dosarul penal în care se efectuează acte de urmărire penală faţă de Vlad Mihai, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov şi faţă de procurorii Bălan George şi Sâmpetru Marcel, învinuiţi pentru infracţiunea prevăzută de art. 12 lit. b din legea 78/2000, în formă continuată, complicitate, respectiv instigare la infracţiunea menţionată.

Vineri, învinuitei Barbălată Georgeta i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, precizează DNA.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa