Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

În genomul oamenilor moderni există ADN al unui hominid necunoscut

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 30 Iulie, 2012 | Nr. accesari stire 9771 ori | Comentarii stire 0 comentarii

În genomul oamenilor moderni există ADN al unui hominid necunoscut

O altă specie enigmatică s-a alăturat oamenilor de Neanderthal. Oamenii de ştiinţă au descoperit fragmente de ADN străin în genomul unor populaţii din Africa şi sunt de părere că este vorba de o specie “soră” cu cea a oamenilor de Neanderthal.

Cercetătorii de la Universitatea Washington din Seattle au descoperit aceste fragmente de ADN la trei grupuri de africani moderni. Aceste resturi genetice nu seamănă cu ADN-ul vreunui om modern din zilele noastre şi nici cu ADN-ul al omului de Neanderthal ce se mai poate găsi încă la unii europeni. Prin urmare, specialiştii sunt de părere că ADN-ul nou identificat provine de la un grup necunoscut până acum.

Coordonatorul studiului, Joshua Akey, este de părere că ADN-ul a ajuns la indivizii moderni prin încrucişarea speciilor, care s-a produs acum 20.000 - 50.000 de ani, la mult timp după ce oamenii moderni au plecat din Africa pentru a coloniza Asia şi Europa, o perioadă contemporană cu cea în care populaţia oamenilor de Neanderthal intrase în declin în Europa.

Descoperirea oferă dovezi care susţin ideea conform căreia, acum multe mii de ani, oamenii moderni au împărţit pământul cu alte specii de oameni - "verii" lor care, în cele din urmă, au dispărut. Mai mult, atunci când s-au întâlnit, două specii au făcut ceea ce era normal, adică s-au încrucişat.

În 2010, oamenii de ştiinţă din Germania au anunţat că au descoperit ADN neanderthalian în genomul omului modern din Europa. Recent, un alt grup aparţinând unei populaţii dispărute a fost descoperit în urma analizării unor oseminte din Siberia, vechi de acum 30.000 de ani. Ulterior hominidul dispărut a fost botezat "omul din Denisova", iar specialiştii spun că şi acesta a lăsat urme de ADN în genomul locuitorilor din insulele Pacificului.

Deşi oamenii moderni şi africanii "arhaici" ar putea fi consideraţi ca fiind din specii diferite, ei au reuşit totuşi să producă urmaşi viabili, întocmai ca măgarii şi caii sau leii şi tigri. Dovada acestei interacţiuni interspecifice pare să fie un craniu găsit în Nigeria, despre care specialiştii spun că ar fi posibil să fi aparţinut unui urmaş al acestor două specii distincte.

Cu toate acestea, în lipsa unei fosile identificate fără putinţă de îndoială, oamenii de ştiinţă spun că este imposibil să ne dăm seama cum ar fi arătat această populaţie. Totuşi, acest grup enigmatic şi-a lăsat urmele ADN-ului peste tot în Africa. Cercetătorii le-au găsit atât la pigmeii din Africa Centrală, cât şi la alte două grupuri de pe cealaltă parte a continentului, populaţiile Hadza şi Sandawe din Tanzania.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta