Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 25 Ianuarie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Persoana ridicată în Republica Dominicană nu este Codruţ Marta

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 08 August, 2012 | Nr. accesari stire 6614 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Persoana ridicată în Republica Dominicană nu este Codruţ Marta

"În urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului Interpol – OIPC, s-a stabilit faptul că persoana identificată şi reţinută, în cursul zilei de ieri (marţi-nr.), de către autorităţile din Republica Dominicană, nu este urmăritul internaţional Marta Codruţ", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Informaţia potrivit căreia Codruţ Alexandru Marta ar fi fost arestat în Republica Dominicană, sub acuzaţia de spălare de bani, a apărut în Montreal Gazette în pagina electronică.

Poliţia din Republica Dominicană a anunţat marţi că persoana, care ar fi Codruţ Marta, a intrat recent pe teritoriul acestei ţări din Caraibe utilizând un paşaport fals din Lituania.

Marta ar fi fost arestat luni în oraşul Sousa, o importantă atracţie turistică, potrivit aceleiaşi surse.

În urma schimbului de informaţii, implicit fotografii şi ADN, poliţiştii au confirmat că nu corespund datele comunicate de anchetatorii români în ceea ce priveşte persoana reţinută, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Miercuri dimineaţa, Poliţia Română a informat că a avut schimb de date şi informaţii cu mai multe ţări membre Interpol, inclusiv cu Poliţia Dominicană, pentru localizarea lui Codruţ Marta, dar până în prezent nu s-a confirmat indubitabil prezenta lui pe teritoriul acestor state.

"În vederea localizării urmăritului internaţional Marta Codruţ, Poliţia Română a avut schimb de date şi informatii cu mai multe ţări membre Interpol, inclusiv cu Poliţia Dominicană, dar pâna în acest moment nu s-a confirmat indubitabil prezenţa acestuia pe teritoriul acestor state. Poliţia Română se află în permanenţă în contact cu O.I.P.C., iar în momentul în care se va deţine o astfel de informaţie, o vom comunica, de îndată", arată, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), într-un comunicat de presă.

Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, este dat în urmărire internaţională în 30 mai, de când a fost introdusă şi o alertă în sistemul informatic Schengen referitoare la cel a cărui dispariţie a fost semnalată de soţia lui.

"La data de 30 mai 2012, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Biroul Naţional Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională a solicitat urmărirea internaţională, prin Interpol, a lui Marta Codruţ-Alexandru, de 38 de ani, persoană dispărută în împrejurări suspecte", preciza IGPR într-un comunicat de presă.

Marta fusese dat în urmărire naţională după ce dispariţia lui a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai, de soţia acestuia, Andreea Marta, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

Codruţ Marta este cercetat alături de fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa Dan Secăreanu şi alte persoane, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa