Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 04 Iunie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Un rezervor cu deşeuri toxice din vestul Ucrainei ameninţă Delta Dunării

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 14 Septembrie, 2012 | Nr. accesari stire 2137 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Un rezervor cu deşeuri toxice din vestul Ucrainei ameninţă Delta Dunării

Un rezervor cu deşeuri toxice din regiunea Ivano-Frankivsk (vestul Ucrainei) se află într-o stare precară, pereţii acestuia având nevoie de o consolidare urgentă, în caz contrar ar putea provoca un dezastru ecologic pe Nistru, au tras un semnal de alarmă oficiali din cadrul Ministerului Ecologiei şi Mediului al Republicii Moldova, transmite RIA Novosti. Viitura toxică ar putea ajunge şi în partea română a Deltei Dunării, au avertizat aceştia.

Astfel, circa 2 milioane de tone de reziduuri toxice ar putea să se scurgă în Nistru, a avertizat avocatul poporului de la Chişinău, Aurelia Grigoriu.

Experţii moldoveni susţin la unison că rezervorul Dombrovski, din Ivano-Frankivsk, pune în pericol ecologia în întreaga regiune şi au cerut autorităţilor de la Kiev să ia măsuri urgente pentru a preveni un potenţial dezastru.

'Rezervorul constituie o problemă mai veche. De mai mulţi ani purtăm negocieri cu partea ucraineană, dar fără niciun rezultat concret. Cu toate acestea, partenerii noştri ucraineni ar trebui să înţeleagă că dacă nu pot rezolva problema singuri atunci să ceară ajutor', a afirmat ministrul moldovean pentru mediu Gheorghe Şalaru, care a subliniat că această chestiune este de o importanţă majoră atât pentru Ucraina, cât şi pentru Republica Moldova şi România.

În cazul unui dezastru, a spus el, va avea de suferit nu numai R.Moldova, unde vor rămâne fără apă teritorii întregi, inclusiv Chişinăul, ci şi regiunea Odesa din Ucraina, precum şi Delta Dunării din România.

În acest context, ministrul Şalaru a menţionat că râurile Nistru şi Prut sunt principalele artere de apă ale republicii, care furnizează 80% din apa potabilă consumată pe teritoriul Moldovei.

Ministerul Ecologiei şi Mediului de la Chişinău a anunţat organizarea în luna noiembrie a unei conferinţe internaţionale în capitala R.Moldova la care va fi abordată problema rezervorului de partea ucraineană a Nistrului.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
ACUMA LA TV 21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa