Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 29 Noiembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Testul morţii: Avionul lăsat voit să se prăbuşească în deşert

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 17 Septembrie, 2012 | Nr. accesari stire 2005 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Testul morţii: Avionul lăsat voit să se prăbuşească în deşert

Testul mortii reprezinta unul dintre cele mai dramatice experimente aviatice efectuate, in care se studiaza comportamentul unui avion de pasageri Boeing 727, lasat sa se prabuseasca in mod deliberat, intr-un desert din Mexic.

In urma testului realizat in desertul Sonoran s-a constatat ca sansele de supravietuire in cazul prabusirii unui avion sunt mai mari, daca ai loc in spatele aeronavei, potrivit Daily Mail.

Toti pasagerii de la clasa intai ar fi murit pentru ca varful avionului se prabuseste primul. O alta concluzie arata ca 78% dintre pasagerii de la bord ar fi supravietuit impactului.

Dupa ce pilotul James Slocum in varsta de 55 de ani s-a parasutat de la o altitudine de 760 de metri, avionul a fost ghidat la sol de catre un pilot aflat intr-un model Cessna, cu ajutorul unui dispozitiv de control de la distanta.

La bordul avionului erau trei sofisticate manechine concepute a se deplasa precum oamenii. Ele au fost aranjate in trei pozitii: una clasica si purtand centura de siguranta, alta tot cu centura, dar in alta pozitie si ultima fara centura si neasezat.

Proiectul a valorat un milion de lire sterline si va fi analizat luna viitoare pe canalul de televiziune Channel 4. Scopul a fost acela de a recrea un incident grav, dar suportabil si de a permite oamenilor de stiinta sa studieze rezistenta avionului in cazul unei prabusiri, precum si impactul asupra organismului uman.

Rezultatele ar putea ajuta la cresterea sanselor de supravietuire a pasagerilor in cazul unui accident.

Boeing a amplasat zeci de camere de filmat pentru a inregistra impactul din interior. Imaginile au fost colectate si de pe teren si chiar din casca pilotului, care s-a parasutat.

Acest test este al doilea de acest fel, prima "demonstratie a unui impact controlat" a avut loc cu un Boeing 720 in anul 1984 si a fost realizat de NASA.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa