Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 26 Ianuarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Cântecul Pământului: refrenul răsăritului, care poate fi auzit de urechea umană - VIDEO

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 21 Septembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1146 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Cântecul Pământului: refrenul răsăritului, care poate fi auzit de urechea umană - VIDEO

Sateliţii NASA au identificat o serie de sunete asemănătoare cu nişte ciripituri zglobii care provin de pe centura magnetică a Pământului şi care pot fi auzite de urechea umană, în ipoteza în care casca ar putea fi scoasă de pe cap în spaţiu.

Denumite "Cântecul Pământului", sunetele au fost capturate de sateliţii gemeni Radiation Belt Storm Probe (RBSP), lansaţi de NASA în acest an, pe 30 august. Sateliţiii au interceptat undele radio cu ciripituri şi fluierături emise de magnetosfera Pâmântului pe 5 septembrie, informează Daily Mail.

Sunetele sunt emise de particule energetice din nivelele superioare ale magnetosferei Pământului înainte ca aceste particule să fie spulberate de centurile de radiaţie (curelele Van Allen).

Principalul cercetător de la NASA în domeniul câmpului electric şi magnetic (Electric and Magnetic Field Instrument Suite and Integrated Science -  EMFISIS), Craig Kletzing, a spus că specialiştii sunt familiarizaţi cu acest cântec al Pământului de zeci de ani.

"Este ceva obişnuit pentru receptorii de unde radio să îl captureze şi seamănă într-o mare măsură cu ciripitul păsărilor. De multe ori era mai uşor de receptat în timpul dimineţii, ceea ce, împreună cu sunetul asemănător ciripitului, constituie motivul pentru care câteodată i se mai spune şi 'refrenul răsăritului' ", a explicat Kletzing, care este şi profesor la Universitatea din Iowa.

Undele radio se află pe frecvenţe care pot fi interceptate de urechea umană, dar, din păcate, pentru aceasta ar trebui să fim în spaţiu şi să nu purtăm cască.

Sateliţii NASA, care circulă în jurul Terrei în orbite eliptice - uneori la numai 600 de kilometri deasupra Pământului, alteori la peste 32.000 de kilometri distanţă, au scopul de a studia centurile Van Allen care înconjoară Pământul, în special diversele particule care compun centurile de radiaţie.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa