Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 24 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Cel mai mare mister arheologic din Marea Britanie ridică noi întrebări

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 24 Septembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1538 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Cel mai mare mister arheologic din Marea Britanie ridică noi întrebări

Unul dintre cele mai intrigante mistere arheologice din Marea Britanie i-a uimit pe cercetatori. Doua schelete descoperite pe insula Outer Hebrides din Scotia, vechi de 3.000 de ani, au fost alcatuite din parti ale cel putin sase persoane, care au murit la sute de ani diferenta.

Cand cele doua schelete perfect conservate au fost dezgropate, ele au reprezentat prima dovada ca britanicii din antichitate apelau la mumificarea mortilor, potrivit The Telegraph.

Oamenii de stiinta care au descoperit corpurile au constatat ca unul dintre ele - un barbat ingropat intr-o pozitie ghemuita - nu a apartinut unui singur individ. El a fost asamblat din parti ale corpurilor mai multor persoane.

Acum, un nou studiu care a folosit cea mai noua tehnologie ADN a constatat ca acele doua schelete cuprind ramasitele a cel putin sase persoane, care au murit la sute de ani unele fata altele.

Cercetatorii cred ca familii mari, care au trait sub acelasi acoperis, poate ca au pus ramasitele mumificate ale stramosilor lor impreuna, eventual intr-o incercare de a demonstra uniunea diferitelor generatii.

"Se pare ca aceste persoane au fost sectionate si puse impreuna pentru a arata ca o singura persoana. A fost probabil un act deliberat, conceput pentru a contopi diferitii stramosi intr-un singur neam", a spus Mike Parker Pearson, arheolog la Universitatea din Londra.

Scheletele au fost descoperite in anul 2001 la situl Cladh Hallan din South Uist, Scotia, in timp ce profesorul Parker Paerson lucra la Universitatea Sheffield.

Analiza oaselor a indicat faptul ca organele au inceput sa putrezeasca dupa moarte, dar dezintegrarea s-a oprit brusc. Continutul de minerale din oase releva faptul ca ele au fost intr-un pamant care continea turba, ce a ajutat la conservarea lor.

Datarea cu carbon a oaselor din scheletul masculin a dezvaluit ca maxilarul provenea de la cineva care a murit intre anii 1440 i.Hr.-1260 i.Hr., restul craniului de la un om care a decedat cu 100 de ani mai devreme, iar restul corpului de la altcineva care murise cu 500 de ani mai inainte.

Studiul scheletului feminin a scos in evidenta faptul ca el a apartinut unei femei, care a murit intre 1300 i.Hr.-1130 i.Hr., insa mai multe oase au provenit de la persoane diferite.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
ACUMA LA TV 14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa