Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Canabinoizii ar putea fi utilizaţi ca tratament împotriva îmbătrânirii creierului

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Lit | Data publicare Miercuri, 31 Octombrie, 2012 | Nr. accesari stire 1096 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Canabinoizii ar putea fi utilizaţi ca tratament împotriva îmbătrânirii creierului

Un medicament similar cu ingredientul activ din marijuana ar putea preveni, sau chiar vindeca, îmbătrânirea creierului, ajutând la combaterea bolii Alzheimer şi a altor boli degenerative.
Noi cercetări relevă că activarea sistemului canabinoid, din creier, ar putea declanşa un fel de antioxidant care înlătură celulele deteriorate şi îmbunătăţeşte eficienţa mitocondriilor, a surselor de energie ce alimentează celulele. Cu alte cuvinte, activarea acestui sistem ajută la o mai bună funcţionare a creierului.


Studii anterioare au observat o legătură între canabinoizi şi creşterea nivelului de factor neurotrofic derivat din creier (BDNF), o substanţă care protejează celulele creierului şi promovează creşterea celulelor noi, lucru care ar putea încetini declinul funcţiilor cognitive.


De asemenea, activarea acestor receptori poate reduce inflamarea creierului, în moduri diferite, fenomen ce poate suprima unele dintre procesele responsabile cu declanşarea bolilor degenerative precum Alzheimerul.


„Activitatea sistemului canabinoid este neuroprotectivă iar intensificarea ei ar putea reprezenta o strategie pentru încetinirea procesului de îmbătrânire cerebrală”, a declarat omul de ştiinţă Andras Bilkei-Gorzo.


Alte studii au arătat că şoarecii modificaţi genetic pentru a nu avea receptorii canabinoizi au o memorie mai bună în tinereţe, dar suferă de  un declin cognitiv rapid odată cu înaintarea în vârstă, confruntându-se cu inflamarea hipocampului. Profesorul Daniele Piomelli, de la Universitatea din California, susţine că studiul demonstrează clar că, la un moment dat, de-a lungul perioadei de îmbătrânire, activitatea canabinoidă ajută la menţinerea unei funcţii cognitive normale.


„De 25 de ani încerc să găsesc un medicament care ră reducă inflamaţiile cerebrale şi care să redea funcţiile cognitive şobolanilor. Canabinoizii sunt singurele medicamente care au dat rezultate în acest caz. Cred că percepţia asupra acestui medicament se schimbă şi spre ca, în viitor, oamenii să nu se mai teamă teamă atât de mult de el”, a declarat Gary Wenk, profesor de la Universitatea din Ohio.


Având în vedere că boala Alzheimer afectează deja unul din opt oameni cu vârste peste 65 de ani, şi aproape jumătate dintre cei peste 85 de ani, activarea sistemului canabinoid ar fi o schimbare bine venită.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa