Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 03 Iunie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Imaginile care vor dăinui la miliarde de ani de la moartea ultimului om (FOTO)

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Lit | Data publicare Joi, 01 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 2373 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Imaginile care vor dăinui la miliarde de ani de la moartea ultimului om (FOTO)

Un artist american a lansat un proiect inedit, intitulat „Last Pictures”, prin care doreşte să lase moştenire 100 de imagini ce urmează să reprezinte specia umană la mult timp după ce aceasta va fi dispărut.


Trevor Paglen doreşte să lanseze un satelit geostaţionar pe orbita Pământului care să găzduiască aceste imagini. Artistul doreşte ca acestea să servească drept ghid extratereştrilor care vor vizita sistemul nostru solar la mult timp după ce omenirea va înceta să existe.


Artistul a fost inspirat din faptul că în acest moment peste 800 de navete spaţiale orbitează Terra la o altitudine de 36.000 de kilometri. Majoritatea dintre acestea au încetat să mai funcţioneze, însă continuă să plutească fără scop în jurul planetei noastre. Aşadar, aceste deşeuri spaţiale care orbitează Terra vor fi ultimele artefacte umane care vor dăinui după dispariţia noastră, continuând să se învârtă în jurul Pământului la mult timp după ce toate celelalte urme ale oamenilor se vor fi şters de pe suprafaţa planetei. Artistul doreşte să profite de faptul că aceste deşeuri spaţiale vor continua să orbiteze planeta timp de miliarde de ani, transformându-le în capsule ale timpului.


„Fiecare dintre noi ar fi ales alte 100 de imagini pentru a reprezenta omenirea, însă faptul că este un proiect imposibil este ceea ce-l face interesant”, a explicat Trevor Paglen, care afirmă că proiectul a avut ca intenţie totodată stimularea imaginaţiei publicului larg.


Paglen a colaborat cu mai mulţi oameni de ştiinţă, antropologi, curatori şi companii pentru a trimite imaginile în spaţiu. Paglen a apelat la Anya Ventura, un alt artist, şi la 5 cercetători pentru a selecta cele 100 de imagini dintre cele 10.000 de propuneri iniţiale. Într-o primă fază, membrii proiectului au selectat 500 de imagini, selectând apoi cele 100 de fotografii care vor reprezenta omenirea miliarde de ani de-acum încolo.


„Suntem inundaţi de imagini, dar nu le privim cu adevărat. Proiectul The Last Pictures solicită un act voit de privire ce te forţează să te gândeşti la elementele care fac ca o fotografie să fie cu adevărat bună”, spune Ventura.


Artiştii au apelat la Brian Wardle, un profesor de la MIT, pentru a identifica cea mai sigură metodă prin care pot stoca imaginile pentru o perioade de câteva miliarde de ani. Alături de profesorul karl Berggren, un expert în nanostructuri cuantice, Wardle au identificat siliciul ca materialul ideal pentru acest proiect. Cercetătorii au vrut să evite difuzia – mişcarea lentă a moleculelor ce poate duce în câteva milioane de ani la degradarea imaginilor.


„Folosind un singur material, siliciul, pe care gravăm imaginile, ne permite să evităm difuzia pe cât posibil. De regulă, timpul «şterge» lucrurile scrise, însă folosirea acestui material ne va permite să luptăm împotriva acestui efect”, spune Wardle.


Imaginile au fost nano-gravate pe un disc de siliciu – supranumit Artefactul – care a fost securizat cu ajutorul unei carcase de aluminiu ce este placată cu aur.share - facebook    share - twitter
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa