Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 25 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Navigări pe internet la acelaşi preţ, cu viteza luminii (VIDEO)

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Lit | Data publicare Joi, 08 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 787 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Navigări pe internet la acelaşi preţ, cu viteza luminii (VIDEO)

O echipă de cercetători din Marea Britanie lucrează la dezvoltarea unei tehnologii care va permite creşterea masivă a vitezei cu care utilizatorii de rând accesează Internetul, fără ca acest lucru să ducă la creşterea preţurilor. Oamenii de ştiinţă anunţă că au reuşit deja să trimită 20 de gigabiţi de date pe secundă printr-un cablu de fibră optică, viteză care ar permite descărcarea a şase filme HD în doar un minut.


Cercetătorii de la Universitatea Bangor anunţă că proiectul urmează să fie finalizat şi lansat pe piaţă în maximum 3 ani.


În acest moment, în mai multe oraşe de pe glob companiile furnizoare de servicii de Internet oferă conexiuni de 1 Gbps (în Kansas) sau de 1,5 Gbps (în Londra). Testele efectuate în Marea Britanie de site-ul ISPreview arată că, în medie, viteza maximă atinsă este de 33.4 Mbps, adică doar 0,17% din viteza maximă pe care o va permite tehnologia dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea Bangor.


Pentru a obţine aceste viteze, oamenii de ştiinţă galezi au folosit o tehnologie intitulată Optical Orthogonal Frequency Division Multiplexing, care este deja utilizată în reţelele wireless şi în sistemele de transmisiuni digitale. Această tehnologie permite reducerea dispersiei, un efect care duce la apariţia mai multor erori pe măsură ce cantitatea de date transmisă printr-un cablu de fibră optică devine mai mare.


„Acesta este singurul sistem din lume care rezolvă această problemă şi care poate fi testat în timp real, cu un transmiţător şi cu un receptor”, declară Dr. Roger Giddins, unul din membrii echipei de cercetători. Profesorul Jianming Tang, alt membru al echipei de cercetători, a declarat că „această tehnologie va oferi utilizatorilor casnici viteze de download şi de upload de 2.000 de ori mai mari decât cele disponibile la acelaşi preţ pe care aceştia îl plătesc acum pentru conexiuni de 20 Mb/s. În mod evident, acest lucru va revoluţiona tehnologia comunicaţiilor”


Cercetătorii galezi au reuşit să obţină viteze de 20 Gbps şi sunt convinşi că tehnologia le va permite să atingă viteze de două ori mai mari, de 40 Gbps.


Oamenii de ştiinţă lucrează alături de specialişti de la Fujitsu Semiconductors Europe, Institutul Fraunhofer Heinrich Hertz, Finisar Israel şi VPIsystems pentru a lansa această tehnologie pe piaţă. „Sperăm să avem un modul funcţional la finalul acestui proiect. El va dura în total trei ani, fiind început acum un an”, a concluzionat Dr. Giddins.

 share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
ACUMA LA TV 16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa