Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 17 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Veste bună pentru vânătorii de planete: NASA publică arhivele misiunii Kepler

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 24 Ianuarie, 2013 | Nr. accesari stire 1282 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Veste bună pentru vânătorii de planete: NASA publică arhivele misiunii Kepler

„Întreaga lume ne poate ajuta să găsim exoplanete”, a anunţat unul dintre oamenii de ştiinţă implicaţi în proiectul Kepler. NASA oferă lista sa de potenţiale exoplanete oricărui vânător de planete.

Oamenii de ştiinţă care lucrează la proiectul Kepler au publicat online arhiva cu toate datele privind potenţialele lumi extraterestre. Site-ul pe care se vor afla toate aceste informaţii prelevate de telescopul Kepler se numeşte „NASA Exoplanet Archive”.

În loc să aştepte finalizarea procesului îndelung de confirmare a planetelor, specialiştii au început din luna decembrie a anului trecut să publice direct informaţiile într-o listă cuprinzătoare.

„Imediat cum realizăm această listă, ea şi intră în arhivă. Astfel toată lumea, inclusiv noi, poate lucra pe baza ei. Dar lista este dinamică şi dacă noi sau o persoană obişnuită face o observaţie şi spune «Hey, am analizat această planetă şi mi-am dat seama că, de fapt, este o stea binară», atunci se vor face modificări în arhivă. Şi totul este actualizat în timp real”, a explicat Steve Howell, membru al echipei Kepler.

Arhiva oferă informaţii cu privire la mărimile planetelor, perioadele de orbitare şi alte măsurători realizate şi analizate de Kepler.

Noua atitudine a oamenilor de ştiinţă implicaţi în proiectul Kepler oferă posibilitatea ca orice om să realizeze cercetări ştiinţifice, nu doar membrilor din comunităţile ştiinţifice.

„Vânătorii de planete”, o colectivitate de astronomi amatori, au descoperit de curând 42 de noi planete extraterestre folosindu-se de datele eliberate de Kepler şi publicate în noul sistem.

Oamenilor de ştiinţă implicaţi în misiunea Kepler le-ar fi dificil să îşi facă treaba fără ajutorul astronomilor amatorilor din întreaga lume. Acum când arhiva este accesibilă, s-ar putea ca mult mai multe planete să fie descoperite şi confirmate, într-un timp mult mai scurt.

Din 2009, de când a fost lansată, nava Kepler a semnalat mai bine de 2.300 de posibile lumi extraterestre. Deşi doar în jur de 100 au fost confirmate, oamenii de ştiinţă susţin că cel puţin 80% dintre ele ar putea fi omologate drept exoplanete.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa