Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 04 Iunie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Surpriză la câteva ore după ce Patriarhia a anunţat că Elodia nu este la mânăstiri

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 28 Ianuarie, 2013 | Nr. accesari stire 950 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Surpriză la câteva ore după ce Patriarhia a anunţat că Elodia nu este la mânăstiri

Surpriză după ce Patriarhia a anunţat ieri, printr-un comunicat de presă, că Elodia nu se află în niciuna dintre mânăstirile din ţară: chestionarele Patriarhiei nu au ajuns peste tot.

La solicitarea poliţistului Cristian Cioacă, Patriarhia a trimis chestionare în mânăstiri pentru a afla dacă acolo este găzduită Elodia sau o femeie cu semnalmentele ei.

Ieri, a venit şi răspunsul: Elodia nu figurează în evidenţele niciunei dintre cele 310 mănăstiri din ţara noastră.

Chestionarele Patriarhiei nu au ajuns însă peste tot. Un exemplu este Mănăstirea "Naşterea Maicii Domnului" din Făget, judeţul Braşov. "Nu am primit niciun fel de chestionar. Am auzit că în alte părţi au ajuns. La noi aici corespondenţa ajunge mai greu. Avem probleme şi cu lumina", a spus pentru gândul Maica Stareţă a Mânăstirii, adăugând însă că Elodia nu se află acolo.

La Schitul „Înălţarea Domnului”  din comuna Veştem, judeţul Sibiu, nici măcar nu se ştie despre cazul Elodia. "Nici nu ştiu cine este Elodia, nu ştiu. Noi aici nici măcar nu avem curent. Chiar... acum povestiţi-mi cine este această Elodia?", a afirmat stareţa mănăstirii pentru gândul. "Nu avem pe nimeni străin de mult timp, suntem doar noi. V-aş fi răspuns cu toată dragostea, dar chiar nu am cunoştinţă despre ce vorbiţi dumneavoastră".

Situaţia este similară şi la Schitul „Soborul Sfinţilor Apostoli” din comuna Bran, judeţul Braşov. "Nu ştim nimic. Aceasta este o poveste mai veche, cred că am auzit de ea acum mulţi ani. Dar de curând, nimic", a spus pentru gândul Maica Stareţă a Schitului.

În urmă cu câteva zile poliţistul Cristian Cioacă a cerut Patriarhiei să verifice dacă Elodia Ghinescu, despre care el susţine că trăieşte, se ascunde, sub o identitate falsă, într-o mănăstire de maici din România.

Condiţiile de a intra în mânăstire: cazier juridic, acte de studii

Condiţiile de intra în ritul monahal nu sunt pentru oricine şi necesită şi aducerea a o serie de acte. "Când vrea cineva să intre în monahie în baza unei cereri se analizează trecutul acelei persoane, bărbaţi la mânăstire de călugări, femei la mânăstire de maici. La fiecare dintre noi, bărbat sau femeie, ni se cere, în primul rând, cazierul judiciar, dar şi actele de studii, pe lângă altele. Este o selecţie destul de riguroasă. În mânăstiri nu vin persoane cu handicap, nu vin persoane retardate, nu vin puşcăriaşi, nu vin persoane care nu au unde să îşi găsesacă un loc şi se refugieze aici. Mai mult decât atât, să îşi ascundă patimile şi netrebniciile pe care le-au făcut în lume. Selecţia este destul de riguroasă", a declarat pentru gândul stareţul unei mânăstiri de călugări din Prahova.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul său, poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul uciderii, a fost arestat în 5 decembrie 2012, de către Curtea de Apel Bucureşti.

Probele criminaliştilor, prelevate chiar din locuinţa Elodiei şi a lui Cristian Cioacă, îl indică pe poliţist responsabil de uciderea avocatei şi tranşarea acesteia. Probe de sânge - identificate cu un aparat special, Crime Light - prelevate de sub zugrăveala apartamentului, au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparţine Elodiei.

Între timp, printr-o hotărâre judecătorească, Elodia Ghinescu a fost declarată decedată.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
ACUMA LA TV 20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa