Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 01 Iunie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Trimiterea unei maimuţe în spaţiu de către Iran încalcă o rezoluţie ONU

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 29 Ianuarie, 2013 | Nr. accesari stire 845 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Trimiterea unei maimuţe în spaţiu de către Iran încalcă o rezoluţie ONU

Statele Unite au prevenit luni că Iranul, dacă a reuşit, aşa cum susţine, să trimită o maimuţă în spaţiu, a încălcat o rezoluţie ONU ce condamnă programul său balistic.

"Am văzut imagini cu această sărmană maimuţă ce era pregătită pentru plecarea în spaţiu. Nu avem nicun fel de a confirma într-un mod sau altul ceea se s-a întâmplat cu această maimuţă", s-a amuzat iniţial purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

Iranul a afirmat luni că a realizat un "pas uriaş" în proiectul său de zbor uman în spaţiu până în 2020, trimiţând la bordul unei capsule, la 120 de kilometri altitudine, o maimuţă care s-a întors în viaţă din această călătorie.

Nuland a amintit "preocupările foarte bine cunoscute" ale Statelor Unite faţă de "dezvoltarea de către Iran a tehnologiilor pentru lansarea rachetelor în spaţiu".

"Orice lansare în spaţiu a unei rachete capabile de a plasa un obiect pe orbită este legată direct de dezvoltarea rachetelor balistice cu rază lungă", a apreciat purtătoarea de cuvânt. Aceasta a reafirmat că "rezoluţia 1929 a Consiliului de Securitate al ONU interzice Iranului să realizeze orice activitate legată de rachetele balistice capabilă să transporte arme nucleare".

Fără a putea "confirma" trimiterea de către Teheran a unei maimuţe în spaţiu, Nuland a apreciat că lansarea "intră sub incidenţa rezoluţiei 1929".

Programul spaţial iranian este urmărit îndeaproape de comunitatea internaţională care este preocupată de posibilele implicări militare.

Occidentul suspectează Iranul, în pofida dezminţirilor acestuia, că vrea să dezvolte lansatoare balistice cu rază lungă capabile să poarte încărcături convenţionale sau nucleare şi a condamnat ferm orice lansare a sateliţilor iranieni. Din aceleaşi motive, programul balistic iranian a fost condamnat în repetate rânduri de Consiliul de Securitate al ONU.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa