Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 19 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Moaştele Sfântului Nicolae sunt un mare fals?

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 30 Ianuarie, 2013 | Nr. accesari stire 1206 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Moaştele Sfântului Nicolae sunt un mare fals?

Mulţi credincioşi s-au închinat cel puţin o dată la mâna Sfântului Nicolae, depusă într-o raclă din argint la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală. Mai multe cercetări antropologice arată însă că ambele membre ale ierarhului ar fi în Italia, în două biserici - una din Veneţia şi una din Bari. Aşadar, românii s-ar fi rugat până acum la nişte moaşte false.

Legendele spun că mâna dreaptă Sfântului Nicolae, de la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou din Bucureşti, face minuni. Mii de credincioşi vin an de an aici să se roage pentru ocrotirea familiei, însă puţini ştiu că este posibil ca moaştele să fie false. Ziarul Dezvăluiri a făcut publică, azi, o anchetă care demonstrează că ambele membre superioare ale ierarhului sunt în Italia, depuse în două catedrale, una din Veneţia şi una din oraşul Bari.

Istoricii români susţin că mâna dreaptă a sfântului i-ar fi fost dăruită lui Mihai Viteazul de către un negustor bogat, care ar fi primit- o de la cardinalul din Bari, oraş în a cărui catedrală au fost ascunse rămăşiţele ierarhului, după ce acestea au fost furate din Myra Lichiei, locul în care a murit sfântul. Un jaf de moaşte a avut loc mai târziu şi la Bari, o parte din rămăşiţe fiind dusă la Veneţia. Autenticitatea lor a fost certificată de antropologi, de legişti, ba chiar şi de un trimis al papei. Potrivit site-ului www.st nicholasceneter.org, organizaţie care se ocupă de moaştele Sfântului Nicolae, acelaşi lucru s-a întâmplat şi în 1992, când un alt studiu făcut la Veneţia demonstra faptul că relicvele se află aproape în întregime în cele două catedrale. Ba mai mult, veneţienii ar a vea mâna dreaptă a sfântului, moaştele pe care Biserica Ortodoxă Română şi-a trecut-o în patrimoniu, adică la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou.

Chiar dacă specialiştii italieni spun că din rămăşiţele Sfântului Nicolae nu lipsesc decât fragmente foarte mici, 14 biserici din România se laudă că au pe inventar moaşte ale sfântului. Dar nu numai românii pretind că deţin bucăţi din sfânt. Şi alte lăcaşuri de cult din Europa sau din America susţin acelaşi lucru, în ciuda studiilor făcute de clericii şi antropologii italieni.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
ACUMA LA TV 06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta