Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 13 Decembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ce gust are... câmpul magnetic?

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 19 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 1631 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ce gust are... câmpul magnetic?

Un dispozitiv care transformă limba într-un instrument capabil să simtă orientarea câmpului magnetic terestru arată cât de uimitoare sunt „puterile” creierului uman, care învaţă rapid să interpreteze noi fenomene şi stimuli, organismul dobândind astfel „simţuri” noi.

Un experiment care dezvăluie capacităţile extraordinare ale creierului uman a fost realizat de către Gershon Dublon, de la  Massachusetts Institute of Technology (MIT), cu ajutorul unui dispozitiv construit de el, de forma unei mici grile de 25 de electrozi, numit Tongueduino.

Utilizatorii aşază pe limbă grila care, conectată la un senzor electronic, transformă semnalele provenite de la senzor în impulsuri electrice slabe, pe care utiizatorii le percep cu ajutorul limbii, sub forma unor uşoare înţepături la nivelul limbii. „Modelul” perceput se schimbă în funcţie de orientarea diferită a câmpului magnetic.

Dublon afirmă că creierul se adaptează rapid unor noi stimuli proveniţi de la receptorii de pe limbă şi integrează aceste informaţii în tabloul celorlalte simţuri.

De exemplu, ataşând Tongueduino la un senzor care detectează câmpul magnetic al Pământului, utilizatorii pot învăţa să-şi utilizeze limba ca pe o busolă; nici măcar nu e nevoie de un antrenament îndelungat. În mod normal, oamenii - spre deosebire de alte vieţuitoare, cum ar fi păsările migratoare - nu percep câmpul magnetic terestru.  Dar  cu ajutorul acestei interfeţe, ar fi posibil ca oamenii să perceapă forme de energie pe care, în mod obişnuit, nu le „simt”.

După ce a testat Tongueduino pe el însuşi în cursul anului trecut, Dublon urmează acum să testeze dispozitivul cu ajutorul a 12 voluntari.

O versiune wireless a unui asemenea dispozitiv ar putea fi folosită, cred alţi specialişti, în aplicaţii de realitate augmentată, pentru a furniza informaţii care să nu interfereze cu văzul sau auzul.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa