Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 26 Ianuarie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Emirul Qatarului a cumpărat şase insule greceşti nelocuite, pentru cei 24 de copii şi trei soţii

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 05 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 1516 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Emirul Qatarului a cumpărat şase insule greceşti nelocuite, pentru cei 24 de copii şi trei soţii

Emirul Qatarului, şeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, a cumpărat şase insule greceşti din Marea Ionică de la proprietari privaţi, unde vrea să construiască palate pentru cei 24 de copii şi cele trei soţii.

Insulele au costat 8,5 milioane de euro, iar tranzacţia a fost perfectată după 18 luni din cauza birocraţiei din Grecia, potrivit cotidianului The Guardian.

"Grecia este o astfel de ţară. Chiar când cumperi o insulă, chiar dacă eşti emirul Qatarului, durează un an şi jumătate pentru procesarea tuturor actelor", a declarat Ioannis Kassianos, primarul Insulei Itaca, situată în apropierea insulelor cumpărate de şeic, cunoscute sub numele de Echinade.

Insulele au atras atenţia emirului în urmă cu patru ani, când acesta a ajuns cu iahtul său în Marea Ionică. După ce iahtul a ancorat în apele Insulei Itaca, emirul a coborât la ţărm în sandale şi pantaloni scurţi pentru o plimbare, timp în care s-a interesat şi despre proprietarul insulelor.

"Au un fond cu câteva sute de milioane. Din câte ştiu, vor să cumpere toate cele 18 insule, tot grupul", a spus Kassianos.

Emirul a negociat dur preţul insulelor, profitând de interesul redus al investitorilor pentru activele diosponibile la vânzare în Grecia, noteaă The Guardian.

Prima insulă, Oxia, a avut iniţial un preţ de 7 milioane de euro, înainte ca proprietarii greco-australieni au acceptat să o vândă uşor sub 5 milioane de euro. Săptămâna trecută, proprietarul celorlalte 5 insule s-a înţeles cu emirul asupra preţului.

"Insulele au fost în familia mea peste 150 de ani, dar nu suntem suficient de bogaţi încât să ne permitem să mai păstrăm proprietăţi atât de valoroase. Suntem foarte bucuroşi că vindem", a spus fostul proprietar, criticând taxele mari impuse de statul elen pe prorpietăţi imobiliare.

Emirul nu pare a avea intenţia să dezvolte cele şase insule în scop turistic. În schimb, vrea să construiască palate pentru plăcerea exclusivă a celor 24 de copii şi cele trei soţii. Arhitecţii au sosit deja pe insulă, însă par să aibă probleme cu legislaţia elenă.

"Există o lege stupidă, pentru că în Grecia facem totul invers. Legea spune că indiferent de terenul pe care îl deţii, locuinţa nu poate fi mai mare de 250 de metri pătraţi. Emirul a reacţionat spunând că WC-ul său are 250 de metri pătraţi, iar bucătăria 1.000 de metri pătraţi, pentru că altfel unde şi-ar putea hrăni toţi oaspeţii?", a spus primarul din Itaca.

Pentru a se pune bine cu localnicii, emirul, curtat de guvernul de la Atena pentru investiţii în Grecia, a promis că va ajuta comunitatea.

"Oamenii emirului au întrebat: «Ce cadouri vă putem aduce?» şi le-am spus că insula are nevoie disperată de apă. Se face deja un studiu pentru o conductă dinspre Grecia continentală. Nu este rău, având în vedere că am încercat 40 de ani să obţinem construcţia unui nou port", a declarat primarul.

În urmă cu trei ani, la declanşarea crizei din Grecia, emirul Qatarului, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a promis investiţii de până la 5 miliarde de euro în sectoarele imobiliar, turism, transporturi şi infrastructură, inclusiv porturi şi aeroporturi. Qatarul s-a retras însă din proiecte din cauza amânărilor şi birocraţiei excesive, notează The Guardian.

Emirul a încercat anterior să cumepere Insula Skorpios, tot din Marea Ionică, unde Jackie Kennedy s-a măritat cu Aris Onassis. Tranzacţia a picat deoarece nepoata lui Onasis, Athina Onassis, a refuzat să lase din preţul de 200 de milioane de euro.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa