Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 19 Ianuarie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Descoperire şocantă într-un text egiptean: Iisus îşi putea schimba infăţişarea

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 14 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 1764 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Descoperire şocantă într-un text egiptean: Iisus îşi putea schimba infăţişarea

Un text egiptean recent descifrat, care dateaza de acum 1.200 de ani, scoate la iveala un fapt nemaiintalnit pana acum in scrierile vechi, sustinand ca Iisus Hristos putea sa-si schimbe infatisarea.

Scrierea in limba copta afirma, de asemenea, ca Pilat din Pont, care a autorizat crucificarea lui Iisus, la cina cu Mantuitorul de dinainte de rastignire s-ar fi oferit sa-si sacrifice propriul fiu in locul lui Hristos, potrivit Live Science.

In timp ce povestile apocrife despre Pilat sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, oferta lui Pilat pentru sacrificiul propriului fiu nu a mai fost intalnita pana acum, a spus Roelof van den Broek, de la Universitatea din Utrecht, Olanda.

Textul explica ca Iuda a folosit un sarut, in mod special, pentru a-l trada pe Iisus, din cauza faptului ca Mantuitorul ar fi avut capacitatea de a-si schimba infatisarea. Scrierea afirma ca ziua arestarii lui Iisus a fost in seara de marti si nu in cea de joi, ceea ce contravine cronologiei Sarbatorii Pastelui.

Copii ale textului egiptean au fost gasite in doua manuscrise, unul aflandu-se la Muzeul si biblioteca Morgan din New York si altul la Muzeul Universitatii Pennsylvania din Statele Unite.

Cea mai mare parte a traducerii provine din textul de la New York, deoarece manuscrisul din Pennsylvania este aproape ilizibil.

Iisus a devenit incorporal, sustine textul egiptean

"Fara alte formalitati, Pilat a pregatit o masa si a mancat cu Iisus, in a cincea zi a saptamanii. Iar Iisus l-a binecuvantat pe Pilat si intreaga lui casa".

In text, Iisus spune: "Oh, Pilat, ai fost considerat demn de a avea un mare har deoarece ai dovedit un mare caracter pentru mine".

"Pilat, apoi, s-a uitat la Iisus si el a devenit incorporal: Pilat nu l-a mai vazut pentru o lunga perioada de timp". Pilat si sotia sa au avut amandoi viziuni in acea noapte, care aratau un vultur (reprezentandu-l pe Iisus) care era ucis.

In bisericile copta si etiopiana, Pilat este privit ca un sfant, ceea ce explica caracterizarea din text. In Biblia canonica se spune ca apostolul Iuda il tradeaza pe Iisus in schimbul banilor, folosindu-se de un sarut pentru a-l identifica pe Iisus, ducand astfel la arestarea lui.

"Atunci iudeii i-au zis lui Iuda: Cum il vom aresta pe el (Iisus), pentru el nu are o singura infatisare, el si-o schimba. Uneori el este rumen, uneori este alb, uneori este rosu, uneori are culoarea graului, uneori este palid ca ascetii, uneori este tanar, uneori este batran". Acest fapt l-a dus pe Iuda sa foloseasca un sarut ca mijloc de identificare.

Cu aproximativ 1.200 de ani in urma, textul de la New York a fost in biblioteca Manastirii Sf. Mihail din desertul egiptean, din Hamuli aflat in partea de vest a orasului Faiyum. Mauscrisul spune ca a fost un dar de la "parintele Pavel" care "a oferit aceasta carte prin eforturile proprii".

Manastirea pare sa-si fi incetat activitatea la inceputul secolului al X-lea, iar textul a fost descoperit in anul 1910. In decembrie 1911, el a fost achizitionat impreuna cu alte texte de catre bancherul J. P. Morgan. Colectiile sale au fost oferite mai tarziu Muzeului si bibliotecii Morgan din New York.

"Descoperirea din text nu inseamna ca aceste evenimente au avut loc, ci mai degraba faptul ca unii oameni care traiau in acel timp par sa fi crezut in ele", a declarat Roelof van den Broek.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
ACUMA LA TV 11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa