Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 18 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Primele imagini din ultimul buncăr secret al lui Mussolini

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 27 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 759 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Primele imagini din ultimul buncăr secret al lui Mussolini

Primele imagini din ultimul buncar secret al dictatorului Benito Mussolini, care a fost descoperit in anul 2011, au fost dezvaluite in premiera, la aproape 70 de ani de la construirea lui.

Buncarul este format din noua camere si era destinat sa-l protejeze pe dictator de bombardamentele aliatilor. Buncarul nu a fost terminat inainte de arestarea lui Mussolini. Adapostul, care se afla sub sediul fostului cartier general al dictatorului, va fi deschis publicului, potrivit Daily Mail.

Buncarul secret a fost construit la Roma, la o adancime de 15 metri, el fiind atat de bine ascuns incat nu a fost descoperit decat in anul 2011.

Istoricii cred ca Mussolini, unul dintre cei mai apropiati aliati ai lui Hitelr din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, a avut un buncar secret construit doar pentru el si amanta lui, Claretta Petacci.

Cele noua camere au fost construite in asa fel incat sa fie strabatute in doar cateva secunde, pentru a preveni o tentativa de asasinat.

Inginerii au dat peste o camera in momentul in care au gasit o portita de fier, in timp ce faceau reparatii la fundatia fostului sediul central al lui Mussolini.

"Cand am vazut betonul armat, a fost clar. Era al doisprezecelea buncar de la Roma, ultimul al lui Benito Mussolini", a spus arhitectul Carlo Serafini, in ziarul La Stampa.

"Structura este inca solida si probabil ca ar fi rezistat unui bombardament, dar asta depindea de forta exploziei. Acesta a fost foarte bine ascuns", a explicat arhitectul.

Exista doua rute de acces in buncar, una care da spre gradinile alaturate bisericii San Marco si alta spre un alt buncar din apropierea monumentului Victor Emmanuel al II-lea.

Mussolini a fost arestat in anul 1943, dupa invazia aliatilor din Italia. El a fost salvat de la inchisoare de catre nazisti, dar a fost capturat din nou in anul 1945 si executat de catre partizanii italieni.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
ACUMA LA TV 09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa