Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Papa Francisc vorbeşte despre Giulgiul din Torino, după ce testele au dovedit că pânza nu e falsă

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 02 Aprilie, 2013 | Nr. accesari stire 1536 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Papa Francisc vorbeşte despre Giulgiul din Torino, după ce testele au dovedit că pânza nu e falsă

Papa Francisc a făcut legătura între Giulgiul din Torino şi Isus, în aceeaşi săptămână în care testele au arătat că bucata de pânză ar putea să aibă originea dintr-o perioadă în care a trăit şi Isus – anii 300 î.e.n-400 e.n. Giulgiul a fost expus pentru a fi filmat, pentru a doua oară în istorie, relatează Daily Mail.

Biserica Catolică a evitat de cele mai multe ori să facă referinţe la autenticitatea Giulgiului, însă Papa Francisc nu s-a mai ferit, astăzi, cu ocazia Paştelui catolic.

„Acest chip desfigurat seamănă cu toate chipurile bărbaţilor şi femeilor atinşi de o viaţă care nu le respectă demnitatea, de război şi de violenţă care îi afectează pe cei mai slabi. Şi, cu toate acestea, chipul de pe Giulgiu transmite o mare pace; acest trup torturat exprimă o maiestate suverană”, a spus Papa Francisc astăzi, într-un mesaj filmat.

Papa Francisc a mai spus că Giulgiul „poartă chipul cuiva care este mort. Şi totuşi, în mod misterios, el ne priveşte, iar tăcerea lui ne vorbeşte. Această imagine imprimată pe pânză vorbeşte inimilor noastre şi ne mişcă să urcăm dealul Calvarului, să ne uităm dincolo de lemnul Crucii şi să ne adâncim în tăcerea elocventă a iubirii”.

Imaginile cu Giulgiul au fost transmise timp de 90 de minute, pe televiziunea naţională italiană RAI, iar mesajul Papei a deschis emisiunea.

Giulgiul din Torino este una dintre cele mai controversate relicve ale catolicismului. Mulţi experţi susţin că datarea cu carbon a pânzei arată că acesta a fost produs între secolele XIII şi XIV, ceea ce ar însemna că este un fals din Evul Mediu.

Totuşi, mulţi au spus că testele au fost contaminate şi au cerut analiza unei mostre mai mari din Giulgiu. Pânza este rareori arătată publicului. Ultima oară a fost în 2010, când peste 2 milioane de oameni au venit să se roage, în prezenţa Papei Benedict al XVI-lea.

Prima oară când Giulgiul a fost expus pentru a fi filmat de televiziuni a fost în 1973, la cererea Papei Paul al VI-lea.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa