Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 18 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Papa Francisc vorbeşte despre Giulgiul din Torino, după ce testele au dovedit că pânza nu e falsă

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 02 Aprilie, 2013 | Nr. accesari stire 1362 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Papa Francisc vorbeşte despre Giulgiul din Torino, după ce testele au dovedit că pânza nu e falsă

Papa Francisc a făcut legătura între Giulgiul din Torino şi Isus, în aceeaşi săptămână în care testele au arătat că bucata de pânză ar putea să aibă originea dintr-o perioadă în care a trăit şi Isus – anii 300 î.e.n-400 e.n. Giulgiul a fost expus pentru a fi filmat, pentru a doua oară în istorie, relatează Daily Mail.

Biserica Catolică a evitat de cele mai multe ori să facă referinţe la autenticitatea Giulgiului, însă Papa Francisc nu s-a mai ferit, astăzi, cu ocazia Paştelui catolic.

„Acest chip desfigurat seamănă cu toate chipurile bărbaţilor şi femeilor atinşi de o viaţă care nu le respectă demnitatea, de război şi de violenţă care îi afectează pe cei mai slabi. Şi, cu toate acestea, chipul de pe Giulgiu transmite o mare pace; acest trup torturat exprimă o maiestate suverană”, a spus Papa Francisc astăzi, într-un mesaj filmat.

Papa Francisc a mai spus că Giulgiul „poartă chipul cuiva care este mort. Şi totuşi, în mod misterios, el ne priveşte, iar tăcerea lui ne vorbeşte. Această imagine imprimată pe pânză vorbeşte inimilor noastre şi ne mişcă să urcăm dealul Calvarului, să ne uităm dincolo de lemnul Crucii şi să ne adâncim în tăcerea elocventă a iubirii”.

Imaginile cu Giulgiul au fost transmise timp de 90 de minute, pe televiziunea naţională italiană RAI, iar mesajul Papei a deschis emisiunea.

Giulgiul din Torino este una dintre cele mai controversate relicve ale catolicismului. Mulţi experţi susţin că datarea cu carbon a pânzei arată că acesta a fost produs între secolele XIII şi XIV, ceea ce ar însemna că este un fals din Evul Mediu.

Totuşi, mulţi au spus că testele au fost contaminate şi au cerut analiza unei mostre mai mari din Giulgiu. Pânza este rareori arătată publicului. Ultima oară a fost în 2010, când peste 2 milioane de oameni au venit să se roage, în prezenţa Papei Benedict al XVI-lea.

Prima oară când Giulgiul a fost expus pentru a fi filmat de televiziuni a fost în 1973, la cererea Papei Paul al VI-lea.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
ACUMA LA TV 16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa