Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Descoperire incredibilă: apele fluviului Rio Negro ascund peştele „invizibil”

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 05 Aprilie, 2013 | Nr. accesari stire 1009 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Descoperire incredibilă: apele fluviului Rio Negro ascund peştele „invizibil”

O echipă compusă din cercetători britanici şi brazilieni a descoperit o nouă specie de peşti despre care susţin că este membra unui nou gen. Descoperirea a fost făcută în fluviul Rio Negro, cel mai mare afluent al Amazonului.

Descoperirea este cu atât mai uimitoare cu câte este vorba despre un peşte cu o lungime mai mică de 2 centimetri şi cu un corp transparent. Cu toate că mare parte din corp este transparent, capul şi burta peştelui botezat Cyanogaster noctivaga îi sunt colorate în nuanţe de albastru neon şi portocaliu. Mai mult, odată ce peştii mor, aceste culori „ţipătoare” se transformă rapid într-o nuanţă de alb lăptos. În plus, pentru că peştii nu sunt de găsit decât noaptea, surprinderea lor nu a fost tocmai uşoară în aceste condiţii.

„Am pregătit un aparat de fotografiat amplasat într-un acvariu de pe mal, special pentru a putea fotografia în cel mai scurt timp posibil aceşti peşti. Apoi, împreună cu colegul meu  George [Mattox] am tras plasa mai aproape de mal şi am folosit o momeală pentru a-i atrage şi transfera în acvariu fără a-i scoate din apă”, Ralf Britz de la Natural History Museum, din London.

Cercetătorii susţin că C. noctivaga merită să aibă un gen propriu datorită dentiţiei. În ciuda faptului că sunt atât de mici, ei prezintă două rânduri de dinţi la nivelul maxilarului superior. Partea exterioară este alcătuită dintr-un singur dinte conic (subliniat în imagine de linia punctată), iar alţi patru dinţi mai mari se află în interior.

„Toţi ceilalţi membrii au subfamiliei Stevardiinae şi mare parte dintre membrii familiei Characidae au număr diferit de dinţi, dar şi o aşezare diferită a lor. Acest lucru ne ajută să demonstrăm că micul nostru «burtă-albastră», este diferit de toţi ceilalţi, fiind un gen nou„, a mai explicat Britz.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa