Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 31 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

O structură misterioasă, descoperită pe fundul Mării Galileii

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 10 Aprilie, 2013 | Nr. accesari stire 790 ori | Comentarii stire 0 comentarii

O structură misterioasă, descoperită pe fundul Mării Galileii

O structura misterioasa a fost descoperita pe fundul Marii Galileei de catre arheologii din Israel. Structura monumentala gigantica, care nu seamana cu nicio caracteristica naturala si are forma unui con, dateaza de peste 4.000 de ani.

Enigmatica constructie este facuta din pietre de bazalt si cantareste aproximativ 60.000 de tone, conform cercetatorilor, scrie, Live Science.

Structura are 10 metri inaltime si un diametru de circa 70 de metri. Ea a fost detectata pentru prima data in anul 2003, cu ajutorul unui sonar in partea de sud-vest a Marii Galileei.

"Investigatia facuta de scafandri arata ca structura este formata din bolovani de bazalt de pana la 1 metru, cu un model de constructie aparent. Bolovanii au fete naturale, fara semne de taiere sau daltuire", spun cercetatorii.

Oamenii de stiinta afirma ca structura a fost realizata de catre oameni si construita pe sol, iar mai tarziu a fost acoperita de apele Marii Galileei.

Forma si compozitia structurii scufundate nu seamana cu nicio caracteristica naturala. Este nevoie de excavatii arheologice pentru ca cercetatorii sa poata gasi artefacte si sa spuna cand anume a fost construita si cu ce scop.

"Cea mai mare probabilitate este ca ea dateaza de peste 4.000 de ani, din mileniul al III-lea i.Hr., deoarece alte forme megalitice din acea vreme se gasesc in apropiere", a spus cercetatorul Yitzhak Paz de la Autoritatea de Antichitati din Israel si Universitatea Ben-Gurion.

Daca structura se confirma a fi din mileniul al III-lea i.Hr. ea ar putea apartine unui oras antic, care s-a aflat la aproximativ 1,6 kilometri distanta, ce s-a numit Bet Yerah sau Khirbet Kerak.

"Orasul antic a fost unul dintre cele mai mari din regiune. A fost cel mai puternic si fortificat oras din zona si din intregul Israel", a spus Paz.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa