Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 20 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Inundaţiile amenintă jumatate de ţară

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 11 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 1051 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Inundaţiile amenintă jumatate de ţară

Institutul National de Hidrologie a emis un cod portocaliu de inundatii, valabil de miercuri, de la ora 24:00, pentru bazinele hidrografice ale raurilor din sase judete.

Potrivit hidrologilor, exista riscul de producere de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie si cresteri rapide de niveluri pe unele rauri mici din bazinele hidrografice ale raurilor Cerna (judetul Caras Severin), Jiu superior (judetele Hunedoara si Gorj), afluentii Jiului din judetele Gorj si Mehedinti, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Valcea si Olt.

Aceste fenomene pot fi mai intense pe afluentii de grad inferior ai raurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate. Din cauza instabilitatii, a precipitatiilor sub forma de aversa si cu caracter torential, fenomenele se pot produce izolat si in alte bazine hidrografice mici din zonele de deal si munte din centrul si nordul tarii.

De asemenea, incepand cu de marti, de la ora 18:00, pe raul Desnatui (judetul Dolj) si pe raurile din bazinele hidrografice superioare si mijlocii ale Argesului, Dambovitei, Ialomitei si Prahovei (judetele Arges, Dambovita si Prahova) intra in vigoare un cod galben de inundatii, fenomenele vizate fiind scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie si cotelor de inundatii.

Pe raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Lapus (judetul Maramures), Tur (judetul Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru (judetele Salaj, Satu Mare, Bihor), Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras Severin), Jiu superior si afluenti (judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti), afluentii Oltului din judetele Gorj, Valcea si Olt si pe raurile mici din bazinele hidrografice Suceava, Moldova si Bistrita (judetul Suceava) se mentine codul galben de inundatii.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
ACUMA LA TV 15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa