Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 22 Februarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Kim Jong-un ar fi distribuit "Mein Kampf" unor oficiali nord-coreeni de rang înalt

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 19 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 932 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Kim Jong-un ar fi distribuit

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a oferit mai multor oficiali de rang înalt din cadrul regimului comunist exemplare din "Mein Kampf", un volum scris de Adolf Hitler, încurajându-i să se inspire din carte, a anunţat marţi un site de ştiri al unor transfugi nord-coreeni.

Kim Jong-un a distribuit traduceri ale "Mein Kampf" (Lupta mea) cu ocazia aniversării sale, în ianuarie, potrivit New Focus International.

Articolul, care are la bază mărturii sub protecţia anonimatului ale unui oficial nord-coreean aflat în post în China, a fost reluat de marile ziare sud-coreene miercuri.

"Subliniind că Hitler a reuşit să reconstruiască Germania imediat după înfrângerea în Primul Război Mondial, Kim Jong-un a dat ordin ca al Treilea Reich să fie studiat cu atenţie şi a cerut să fie trase învăţăminte de ordin practic", potrivit sursei citate de site.

Kim Jong-un a relevat rolul sportului în unificarea poporului german în jurul proiectului nazist şi îi încurajează pe nord-coreeni să facă exerciţii fizice.

Redactată de către Adolf Hitler în timpul unei detenţii, în 1924, în urma unei tentative de puci, cartea "Mein Kampf" conţine elemente autobiografice şi ideologia nazismului. Începând din 1936, cartea a devenit cadoul pentru căsătorie oferit de stat cuplurilor germane.

Un om de afaceri nord-coreean, intervievat de New Focus International, a evocat un zvon persistent în rândul elitei de la Phenian, potrivit căruia Kim Jong-un a studiat îndeaproape istoria hitleristă în timpul studiilor sale, în Elveţia.

Unica dinastie comunistă din lume, familia Kim conduce Coreea de Nord cu o mână de fier de peste şase decenii. Kim Jong-un, în vârstă de aproximativ 30 de ani, i-a urmat la putere tatălui său Kim Jong-il, mort în decembrie 2011.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa