Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 17 Iulie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Kim Jong-un ar fi distribuit "Mein Kampf" unor oficiali nord-coreeni de rang înalt

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 19 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 614 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Kim Jong-un ar fi distribuit

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a oferit mai multor oficiali de rang înalt din cadrul regimului comunist exemplare din "Mein Kampf", un volum scris de Adolf Hitler, încurajându-i să se inspire din carte, a anunţat marţi un site de ştiri al unor transfugi nord-coreeni.

Kim Jong-un a distribuit traduceri ale "Mein Kampf" (Lupta mea) cu ocazia aniversării sale, în ianuarie, potrivit New Focus International.

Articolul, care are la bază mărturii sub protecţia anonimatului ale unui oficial nord-coreean aflat în post în China, a fost reluat de marile ziare sud-coreene miercuri.

"Subliniind că Hitler a reuşit să reconstruiască Germania imediat după înfrângerea în Primul Război Mondial, Kim Jong-un a dat ordin ca al Treilea Reich să fie studiat cu atenţie şi a cerut să fie trase învăţăminte de ordin practic", potrivit sursei citate de site.

Kim Jong-un a relevat rolul sportului în unificarea poporului german în jurul proiectului nazist şi îi încurajează pe nord-coreeni să facă exerciţii fizice.

Redactată de către Adolf Hitler în timpul unei detenţii, în 1924, în urma unei tentative de puci, cartea "Mein Kampf" conţine elemente autobiografice şi ideologia nazismului. Începând din 1936, cartea a devenit cadoul pentru căsătorie oferit de stat cuplurilor germane.

Un om de afaceri nord-coreean, intervievat de New Focus International, a evocat un zvon persistent în rândul elitei de la Phenian, potrivit căruia Kim Jong-un a studiat îndeaproape istoria hitleristă în timpul studiilor sale, în Elveţia.

Unica dinastie comunistă din lume, familia Kim conduce Coreea de Nord cu o mână de fier de peste şase decenii. Kim Jong-un, în vârstă de aproximativ 30 de ani, i-a urmat la putere tatălui său Kim Jong-il, mort în decembrie 2011.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa