Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 04 Decembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Teorii ale conspiraţiilor guvernamentale din Statele Unite

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 19 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 860 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Teorii ale conspiraţiilor guvernamentale din Statele Unite

Numeroase teorii ale conspiratiilor s-au derulat in mare secret de-a lungul vremii, insa adevarul din spatele operatiunilor din umbra a iesit la iveala de-abia dupa multi ani. Dintre conspiratiile americane amintim programul ECHELON si instalatia care ar putea controla vremea, HAARP.

Recentul super-program PRISM al SUA de supraveghere lansat de NSA are o denumire care nu reflecta nimic din ce se ascunde in spatele sau: "Instrument de planificare a integrarii resurselor, sincronizare si management". Imediat el a fost trecut pe lista teoriilor conspiratiilor, potrivit Live Science.

Programul PRISM pare doar un proiect minor fata de altele desfasurate de guvernul Statelor Unite de-a lungul timpului, vizate de teoria conspiratiei.

Va prezentam cateva teorii ale conspiratiilor guvernamentale ale SUA, unele fiind confirmate, iar altele sunt doar in stadiul de zvon.

Programul ECHELON

Conspiratia: Program international de supraveghere

Probabilitatea: Posibil, in parte

PRISM este doar un joc de copii in comparatie cu ECHELON, o retea de sateliti care supravegheaza intreaga lume si un echipament de culegere a informatiilor. Ceea ce se stie sigur este faptul ca, in anul 1946, Statele Unite si Marea Britanie au semnat acordul UKUSA denumit "Acordul de informatii transmise", iar mai tarziu Australia, Noua Zeelanda si Canada au aderat la el.

Zvonurile sustin ca aceste tari si-au indeplinit obiectivele acordului cu ajutorul unui program ECHELON, prin care natiunile si-au spionat propriii cetateni si au transmis informatiile celorlalte state.

Termenul ECHELON a aparut in mai multe documente oficiale si semi-oficiale, inclusiv in cartile jurnalistului James Bamford despre Agentia Nationala de Securitate (NSA). Unii spun ca insasi printesa Diana a fost unul dintre obiectivele ECHELON, iar programul a adunat cantitati masive de informatii despre ea, pana in momentul mortii sale.

Programul HAARP

Conspiratia: O arma care ar controla vremea

Probabilitatea: Aproape imposibil

HAARP (High-frequency Active Aurora Research Project) este cu siguranta real, dar, probabil, nu in modul in care teoreticienii conspiratiei o imagineaza.

Potrivit site-ului oficial, HAARP este o statie de cercetare situata in Alaska si care studiaza "principiile fizicii fundamentale care guverneaza ionosfera Pamantului", un strat incarcat cu electricitate aflat la aproximativ 320 de kilometri altitudine in atmosfera.

Statia adaposteste un emitator radio puternic denumit Instrumentul de cercetare al ionosferei. Campusul este format dintr-o serie de 180 de antene capabile de a "distruge" undele radio puternice.

Unii analisti afirma ca instalatia HAARP ar putea controla vremea si ar putea fi folosita chiar ca o arma. Conform unor oameni de stiinta, undele radio extrem de concentrate ar putea fi "impinse" in ionosfera, schimbandu-le pozitia fata de suprafata Pamantului.

Acest lucru ar putea afecta presiunea aerului si vremea, cauzand instabilitatea vremii si furtuni puternice. Prin urmare, teoreticienii conspiratiei cred ca guvernul american ar putea folosi HAARP pentru a crea furtuni directionate in anumite regiuni si alte fenomene meteorologice extreme.

Programul MKUltra

Conspiratia: Testarea drogurile LSD asupra inamicilor

Probabilitatea: Reala

De la sfarsitul anilor '40 si pana la inceputul anilor '70, cercetatorii angrenati de guvernul american in acest program au experimentat folosirea LSD-ului si a altor droguri halucinogene pentru a facilita interogatoriile inamicilor.

In unele cazuri, chiar cercetatorii au servit ca subiecti de testare, existand rapoarte ca doi cercetatori au mers in "camera inchisa" si li s-a admistrat LSD. In alte cazuri, subiectii au fost constienti ca efectueaza teste cu efecte halucinogene.

Oficialii au realizat aceste teste pentru a testa efectele halucinatiilor neasteptate, dar rezultatele au fost uneori previzibile, alteori imprevizibile.

Mai tarziu, cercetatorii au extins studiul pentru a vedea daca LSD ar putea fi folosit in operatiuni sub acoperire. CIA incercat sa-i "administreze" LSD chiar dictatorului cubanez, Fidel Castro, dar nu s-a reusit.

Programul gay

Conspiratia: Bomba gay si alte metode de a provoca "incapacitatea" de lupta a trupelor inamice

Probabilitatea: Real, dar nu a reusit

In anii '90, Statele Unite au efectuat cercetari asupra armelor chimice neletale. Una dintre metodele incercate in randul militarilor a fost folosirea unui afrodisiac asupra trupelor inamice, ceea ce ar fi provocat "un comportament homosexual".

Rapoarte ale Laboratorului US Air Force Wright din Dayton, Ohio, Statele Unite, au descris arma ca "una care avea un gust dezagreabil, dar era complet neletala".

Alte metode chimice neletale au inclus substante care atrageau albinele si viespile sau care le facea pielea soldatilor inamici foarte sensibila la lumina soarelui. Armata americana a tras concluzia ca niciuna dintre aceste idei nu au dat rezultate.

Asa-numita "bomba gay" s-a bazat pe teoria feromonilor umani aerieni, despre care exista doar niste studii incomplete.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
ACUMA LA TV 17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa