Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 14 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Manualul de sex pentru creştini nu are ce căuta în şcoli - verdictul specialiştilor

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 19 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 1081 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Manualul de sex pentru creştini nu are ce căuta în şcoli - verdictul specialiştilor

Mai multe asociatii crestine au propus introducerea unui manual mai putin obisnuit in invatamantul preuniversitar: manualul de sex pentru crestini. Ce parere au, insa, specialistii, despre aceasta initiativa?

Manualul de educatie sexuala pentru crestini sustine ca "educatia pentru castitate" este o alternativa buna pentru "educatia sexuala moderna, bazata pe aspectele exclusiv mecanice ale contraceptiei si actului sexual".

Este vorba despre ghidul "Aspira. Traieste-ti viata! Fii liber!", scris de autorul american Scott Phelps si editat in Romania prin intermediul Asociatiei Darul Vietii din Timisoara.

Ideea acestui manual porneste de la premisa ca este important ca elevilor sa li se ofere mesaje clare despre "consecintele negative ale relatiilor sexuale la varste mici si sa li se vorbeasca despre beneficiile abstinentei", arata un comunicat remis Ziare.com

Ce te invata primul manual de sex pentru crestini din Romania: Beneficiile abstinentei

"Aspira" a aparut in contextul discutiilor despre introducerea unor ore obligatorii de educatie sexuala, dupa ce peste 70 de ONG-uri crestine au trimis Ministerului Educatiei un memoriu prin care solicita oficializarea programelor de educatie pentru viata intima bazate pe principiile moral-crestine.

Organizatiile sustin ca, daca educatia sexuala nu va fi asezata intr-un context crestinesc, aceasta va duce la incurajarea relatiilor sexuale precoce.

Pe de alta parte, specialistii din educatie nu cred ca aceasta ar fi o idee buna. Contactat de Ziare.com, Consiliul National al Elevilor (CNE) nu considera necesara introducerea unei noi materii de educatie sexuala, conform valorilor crestine, sustinand ca aceasta ramura ar putea fi introdusa in programa materiei Religie, daca se doreste neaparat.

Mai mult, CNE a mai precizat ca "elevii beneficiaza in prezent de ore de educatie pentru sanatate, in cadrul carora este abordata si educatia sexuala, aceste ore tratand in primul rand acest subiect din punct de vedere medical, punandu-se accent pe igiena si metode de protectie".

De asemenea, Consiliul Elevilor este de parere ca o alta materie obligatorie ar ingreuna un curriculum deja incarcat. "Aceasta materie ar putea fi introdusa optional la decizia scolii si alegerii acesteia de catre elevi, in cadrul invatamantului preuniversitar liceal", au recomandat reprezentantii CNE.

Abordarea biblica, putin depasita

Totodata, nici Asociatia Europeana pentru Promovarea Excelentei in Educatie si Cercetare (AEPEEC) nu considera utila aceasta materie, in conditiile in care promoveaza numai invataturile biblice.

"Daca ar fi introdus un curs de educatie sexuala, ar trebui sa aiba o abordare cat se poate de moderna si de realista. Chiar daca invatatura biblica este cea care ar trebui sa conduca viata, acest punct de vedere este putin depasit", a declarat, pentru Ziare.com, Sebastian Chirimbu, reprezentant al AEPEEC.

Acesta a mai spus ca relatiile sexuale numai in cadrul casatoriei si numai in scop reproductiv reprezinta niste concepte care nu se mai aplica in zilele noastre. "Din punct de vedere personal, introducerea acestei materii nu ar fi o initiativa buna", a adaugat Chirimbu.

Manualul de sex ce ar putea ajunge pe bancile elevilor mai arata ca sexul este o exprimare a angajamentului adultilor intr-o relatie de durata, prin casatorie. Reprezentantii Asociatiei Darul Vietii afirma ca acest ghid ii va invata pe elevi care sunt avantajele abstinentei, dar si pierderile in urma activitatii sexuale inaintea casatoriei.

"Ei sunt invitati sa analizeze implicatiile si consecintele stilului de viata cast", mai scrie in document.

Printre capitolele manualului, putem regasi titluri precum Incidenta bolilor venerice, Cum sa te protejezi fata de influentele/manipularile mass-media, Puterea si avantajele auto-controlului, Fundamente pentru casatorie, Legatura dintre abstinenta, realizarile scolare si oportunshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Warning: include(): Failed opening 'sabloane_c/9821dfd6f8b03e82404079d5b589774d48321db4.file.end.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434