Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 14 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Parc arheologic la Sarmisegetuza - proiect iniţiat de Ministerul Culturii

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 21 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 799 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Parc arheologic la Sarmisegetuza - proiect iniţiat de Ministerul Culturii

Capitala Daciei, Sarmisegetuza Regia, si capitala Daciei Romane, Ulpia Traiana Sarmisegetuza, ar putea fi integrate intr-un parc arheologic pentru ca aceste monumente istorice sa poata fi puse mai bine in valoare, a declarat, joi, la Sarmizegetusa Regia, ministrul Culturii, Daniel Barbu.

 

El a aratat ca proiectul va fi gandit impreuna cu autoritatile judetene, cu institutiile care au ca atributii paza monumentului istoric si cu specialistii, astfel incat zona sa devina mult mai atractiva pentru turism.

 

"Incercam ca, impreuna cu Consiliul Judetean, cu Ministerul de Interne, care asigura paza si in sit, si mai ales Politia, care asigura recuperarea obiectelor care sunt braconate inca aici, cu specialistii, cercetatorii, sa gandim un proiect mai amplu, de constituire a unui parc arheologic Sarmizegetusa, care sa cuprinda, poate, ambele (cetati - n.red.) si Regia si Ulpia Traiana", a spus ministrul Culturii.

 

In opinia sa, zona cetatilor dacice merita sa fie pusa mai bine in valoare pentru a putea fi vizitata de cat mai multi turisti.

 

"Situl e cu adevarat remarcabil si merita sa fie beneficiarul unei legi speciale care sa usureze, intr-un fel, toate amenajarile care vor fi facute aici, pentru ca, oricat de pretios ar fi, el nu trebuie muzeificat, pus intr-o vitrina de sticla si neatins. Rostul lui este cel de a fi vazut de cat mai multi cetateni, nu numai de specialisti. Deci, sub controlul foarte riguros al specialistilor vom incerca sa dam viata acestui sit, sa-l facem mult mai cordial si mai comprehensibil cu vizitatorii, care nu au neaparat o formatie istorica', a explicat Daniel Barbu.

 

El a apreciat faptul ca situl Sarmisegetuza Regia arata ingrijit, mentionand ca se simte o imbunatatire a conditiilor de vizitare, dupa ce monumentul istoric a trecut in administrarea Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara.

 

In ceea ce priveste cercetarile arheologice de la Sarmisegetuza Regia, ministrul a dat asigurari ca acestea vor continua sa fie finantate din fonduri ale Ministerului Culturii, la nivelul din anii anteriori.

 

Cetatea dacica Sarmisegetuza Regia se afla, din aceasta primavara, in administrarea Consiliului Judetean Hunedoara, care a impus un regulament de vizitare si respectare a curateniei. De asemenea, accesul in perimetrul sitului istoric se face pe baza unui bilet de intrare.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
ACUMA LA TV 11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa