Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 03 Decembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Vinovat pentru întreținerea de raporturi sexuale cu o minoră Berlusconi, condamnat la șapte ani de închisoare

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 25 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 768 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Vinovat pentru întreținerea de raporturi sexuale cu o minoră
Berlusconi, condamnat la șapte ani de închisoare

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat, luni, de tribunalul din Milano,la şapte ani de închisoare şi interzicerea pe viaţă a dreptului de a participa la viaţă publică, pentru că a întreţinut relaţii sexuale plătite cu o minoră şi că a abuzat de funcţia de premier pentru a muşamaliza această relaţie. Într-un alt proces, Berlusconi a fost condamnat la patru ani de închisoare, pentru evaziune fiscală. Fostul premier respinge acuzaţiile, a făcut apel, iar noul verdict este aşteptat peste câteva luni.

Berlusconi are însă dreptul la două posibilităţi de a face apel, iar aceasta poate dura ani de zile în justiţia italiană. Chiar şi în cazul în care verdictul de astăzi va fi menţinut, este puţin probabil ca Il Cavaliere să ajungă în închisoare, pentru că legea italiană interzice detenţia persoanelor trecute de 70 de ani.

Berlusconi, în vârstă de 76 de ani, este senator în acest moment. El a negat toate acuzaţiile care i s-au adus. Totul a început în 2010, când Berlusconi, pe atunci premier, a telefonat la polotia din Milano pentru a obţine informaţii despre o tânără de origine marocană, Karima El Mahroug, cunoscută drept Ruby, acuzată atunci că ar fi furat bani de la un client. Procurorii au demonstrat că Berlusconi a făcut presiuni pentru că poliţiştii să o elibereze şi au sugerat că premierul a făcut asta pentru a nu risca să se afle că a plătit-o, pe când era minoră, pentru a întreţine relaţii sexuale cu el în celebrele sale petreceri bunga-bunga.

În ciuda condamnărilor recente, imaginea lui Berlusconi în ochii italienilor de rând nu pare să sufere. ’’De 20 de ani, aceşti afemeiați, italienii, nu doar obişnuiesc să-l înţeleagă, dar manifestă şi un soi de acceptare. Anumite situaţii au ajuns să fie socotite normale, deşi nu sunt deloc. Când toată lumea susţine ceva, toată lumea neagă acelaşi lucru şi oamenii nu mai ştiu ce să creadă şi ce să nu creadă când vorbim despre cazuri de prostituţie şi de corupţie. Nu sunt convins chiar de faptul că o interdicţie pentru Berlusconi de a mai intra în viaţă publică ar putea avea un impact important asupra italienilor şi asupra opiniei publice’’, susţine Giuseppe Bettoni, profesor la Universitatea Vergata din Roma, citat de Radio France International.

Verdictul vine la capătul unui proces ce a făcut senzaţie în Peninsula şi poate să destabilizeze coaliţia care guvernează Italia şi care este susţinută de Berlusconi tocmai pentru a avea o marjă de negociere mai mare a propriei libertăţi. Oricum, sprijinul partidului de dreapta al lui Berlusconi, Popolo della Liberta, este esenţial pentru guvernul premierului de centru-stânga Enrico Letta.

Unii membri ai partidului acuză că există un complot al magistraţilor împotriva lui Berlusconi. ’’În interiorul PDL unii vor o radicalizare a confruntării cu magistraţii. Unul din lideri a cerut, în cazul în care Berlusconi va trebui să părăsească parlamentul, demisia tuturor deputaţilor dreptei italiene. Această ar însemna abandonarea guvernului lui Enrico Letta şi o criză a democrației italiene’’, spune Fabio Liberti, director de cercetare la Institutul de relaţii internaţionale şi strategice din Paris, citat de Radio France International.

Unul dintre editoliariștii ziarului Corriere della Seră susţine însă că Berlusconi nu va renunţă la sprijinirea guvernului, întrucât aceasta ar duce la alegeri anticipate sub actuala lege electorală (pe care guvernul nu a reuşit încă să o nodifice şi care este în fruntrea priorităţilor sale), iar asta ar însemna asocierea imaginii lui Berlusconi cu criza politică şi economică.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa