Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger

Warning: rename(/home/r39621bari/public_html/sabloane_c/wrtv047pn,sabloane_c/ae846298d2e9f69770d429c6834dc6128b8dcbac.file.before_topmenu.tpl.php): No such file or directory in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_write_file.php on line 48

Warning: chmod(): No such file or directory in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_write_file.php on line 50

Warning: include(sabloane_c/ae846298d2e9f69770d429c6834dc6128b8dcbac.file.before_topmenu.tpl.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434

Warning: include(): Failed opening 'sabloane_c/ae846298d2e9f69770d429c6834dc6128b8dcbac.file.before_topmenu.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Când va dispărea viaţa de pe Pământ?

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 03 Iulie, 2013 | Nr. accesari stire 1030 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Când va dispărea viaţa de pe Pământ?

Toate speciile de animale şi plante de pe Terra vor dispărea peste un miliard de ani, sugerează un studiu recent. Ironia sorţii: deşi azi ne temem de efectele ambientale ale excesului de dioxid de carbon, cauza dispariţiei va fi cantitatea prea mică din acest gaz, spun autorii studiului.

 Pe măsură ce Soarele îmbătrâneşte şi devine mai fierbinte, evoporarea mai puternică şi reacţiile chimice ale substanţelor cu apa provenită din ploi vor sustrage tot mai mult dioxid de carbon din atmosferă.

În mai puţin de un miliard de ani, nivelul dioxidului de carbon va deveni prea mic pentru ca plantele fotosintetizatoare să poată supravieţui, spun oamenii de ştiinţă. (În procesul fotosintezei, plantele preiau din aer dioxidul de carbon, din care sintetizează, cu ajutorul energiei provenite din lumină, substanţe organice, eliberând în schimb oxigen.)

Iar când plantele vor pieri, viaţa pe Terra, aşa cum o cunoaştem noi, va înceta să mai existe. Odată cu dispariţia plantelor, vor pieri şi animalele erbivore, apoi şi carnivorele care se hrăneau cu acestea.

În cele din urmă, vor rămâne doar microoroganisme, dar nici acestea nu vor supravieţui la nesfârşit.

După încă un miliard de ani, oceanele vor fi secat complet, singurele vieţuitoare rămânând doar câteva specii de microorganisme foarte rezistente.

  „Pământul din viitorul îndepărtat va fi foarte ostil vieţii”, spune astrobiologul Jack O’Malley-James, de la Universitatea St. Andrews, Marea Britanie.

„Toate  fiinţele vii au nevoie de apă lichidă, aşa că orice forme de viaţă care vor mai rămâne se vor refugia în ochiurile de apă lichidă, poate la altitudini mai mari, unde este mai răcoare, sau în peşteri subterane.”

Organismele supravieţuitoare vor trebui, de asemenea, să se adapteze temperaturilor foarte ridicate şi radiaţiei ultraviolete intense, spune specialistul.

Aceste predicţii se bazează pe o simulare computerizată a efectelor pe care le-ar avea asupra Terrei transformările pe termen lung prin care va trece Soarele.

În cursul următorului miliard de ani, se aşteaptă ca Soarele să rămână stabil, dar să devină tot mai strălucitor. Radiaţia tot mai intensă va determina încălzirea Pământului atât de mult, încât oceanele vor începe să se evapore.

Aceste rezultate ar putea avea implicaţii în ceea ce priveşte căutarea vieţii extraterestre, afirmă Jack O’Malley-James.

„Când ne gândim ce să căutăm pentru a descoperi viaţă pe alte planete, modul nostru de gândire este în mare măsură limitat de concepţia despre viaţă aşa cum o cunoaştem azi, viaţă care lasă în atmosferă urme grăitoare, precum oxigenul şi ozonul”, spune el.

Însă viaţa pe Pământul din viitorul îndepărtat va fi foarte diferită de cea de azi, aşa încât, pentru a descoperi viaţă de tip terestru pe alte planete va trebui să căutăm un set de indicii cu totul noi.”

[În studiul nostru], noi am simulat o biosferă muribundă, alcătuită din populaţii ale speciilor care au cea mai mare probabilitate de a supravieţui, pentru a determina ce tipuri de gaze vor elibera acestea în atmosferă.”

”Aproape de momentul în care toate formele de viaţă vor dispărea de pe planetă, va rămâne doar o atmosferă formată în pricipal din azot şi dioxid de carbon, prezenţa metanului fiind singurul semn de viaţă activă.”share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa