Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 23 Ianuarie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Au fost găsite cele mai mari piramide din istoria omenirii? „Descoperirea e mai importantă decât piramidele din Giza” (VIDEO)

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 19 Iulie, 2013 | Nr. accesari stire 1272 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Au fost găsite cele mai mari piramide din istoria omenirii? „Descoperirea e mai importantă decât piramidele din Giza” (VIDEO)

Un arheolog amator din Carolina de Nord a făcut vâlvă anul trecut când a pretins că a descoperit piramide neştiute în Egipt cu ajutorul Google Earth. Specialiştii în arheologie au fost sceptici când au auzit anunţul său, însă acum Angela Micol afirmă că noi descoperiri oferă dovezi în favoarea afirmaţiilor sale.

 Un alt arheolog amator a efectuat un studiu la unul din cele două situri descoperite de Micol cu ajutorul Google Earth şi afirmă că a descoperit vase de ceramică, scoici şi semne ce atestă prezenţa unor tunele şi peşteri sub suprafaţă, elemente ce susţin ipoteza lansată de Micol.

„Mai mult, se pare că aceste formaţiuni descoperite de mine sunt descrise pe mai multe hărţi vechi şi rare ca fiind piramide”, a mai spus Micol.

Situate la aproximativ 150 de kilometri distanţă, cele două posibile complexe de piramide păreau pe Google Earth ca o serie de movile în poziţii curioase.

Primul sit, aflat în Egiptul Superioar, la 20 de kilometri de oraşul Abu Sidhum de lângă Nil, conţinea patru movile cu o aşezare curioasă. La 150 de kilometri mai la nord, în apropiere de oaza Fayum, al doilea posibil complex de piramide conţine o movilă cu patru laturi, cu o lăţime de aproximativ 50 de metri şi alte trei movile mai mici situate într-o aliniere diagonală.

„Imaginile vorbesc de la sine”, a declarat Micol atunci când a anunţat descoperirea. „Este evident ceea ce conţin aceste situri, dar este nevoie de studii efectuate la faţa locului pentru a confirmă că sunt, într-adevăr, piramide”, a mai spus Micol.

Anunţul a fost relatat atunci de Discovery News, iar afirmaţiile lui Micol au fost criticate. Geologii şi arheologii s-au arătat sceptici şi au afirmat că „anomaliile de pe Google Earth” descoperite de Micol sunt formaţiuni de rocă formate de vânt, foarte răspândite în deşertul egiptean.

„După ce entuziasmul din media s-a stins, am fost contactată de un cuplu egiptean care afirma că are informaţii istorice importante despre ambele situri”, a declarat Micol.

Cuplul format din Medhat Kamal El-Kady, fost ambasador în Sultanatul Omanului, şi soţia sa, Haidy Farouk Abdel-Hamid, avocat şi fost consilier în cadrul preşedinţiei egiptene pe teme de probleme de graniţă şi suveranitate, sunt colecţionari de hărţi, documente, cărţi şi alte documente istorice importante.

Cei doi au făcut donaţii importante către statul egiptean şi către Biblioteca Congresului din SUA. Printre darurile oferite de cei doi se numără harta Pământului desenată în 1154 de Al-Sharif Al-Idrissi pentru Regele Roger al II-lea al Siciliei.

Conform celor doi colecţionari, formaţiunile identificate de Micol în Fayum şi lângă Abu Sidhum erau descrise în mai multe hărţi vechi drept „complexuri de piramide”.

„În acest caz avem peste 34 de hărţi şi 12 documente vechi”, au declarat El-Kady şi Farouk pentru Discovery News.

Pentru situl aflat în apropiere de Fayum, cei doi colecţionari citează trei hărţi importante – o hartă realizată de Robert de Vaugoudy în 1753, o hartă rară realizată de inginerii lui Napoleon Bonaparte şi o hartă şi documente realizate de Maiorul Brown, oficialul însărcinat cu irigaţiile în Egiptul Inferior în anii 1880.

Documentele sugerează că există două piramide îngropate pe lângă cele două piramide cunoscute din Fayum de la Lahoun şi Hawara.

„Ar fi cele mai mari piramide descoperite vreodată de omenire”, afirmă cuplul. „Nu exagerăm când spunem că descoperirea poate fi chiar mai importantă decât piramidele din Giza”, au adăugat cei doi.

Sursele istorice studiate de cei doi colecţionari sugerează că piramidele din situl Fayum au fost îngropate intenţionat într-un act de tip damnatio memoriae – o încercare de a le şterge din istorie şi din amintirile oamenilor.

Situl din Fayum nu a fost încă studiat, însă a fost efectuată o expediţie preliminară la situl aflat în apropiere de Abu Sidhum, rezultatele de până acum oferind date interesante.

„Aceste movile ascund cu siguranţă un sit străvechi sub ele”, a comentat Mohamed Aly Soliman, coordonatorul expediţiei preliminare.

 „În primul rând, tot terenul din jurul lor este un pământ plat. Este doar deşert – nisip şi pietre”, a spus Soliman. „Movilele sunt diferite: sunt obiecte de ceramică peste tot, scoici şi straturi transportate. Sunt straturi diferite, ce nu aparţin locului, şi care erau folosite de egipteni pentru a ascunde şi proteja siturile îngropate”, a mai comentat Soliman.

Descriindu-se drept „unul dintre numeroşii egipteni obsedaţi de civilizaţia faraonilor”, Aly Soliman a lucrat în trecut ca detectiv particular şi a căutat să descopere mai multe situri arheologice în Egipt.

„Dacă vom studia istoria, vom descoperi că faraonii foloseau scoicile atunci când construiau mormintele şi piramidele pentru ventilaţie”, spune Aly. „Chiar şi pietrele folosite la ridicarea piramidelor conţineau până la 40% scoici”, a mai spus Soliman, citând operele lui Ioannis Liritzis, un profesor de a professor of arheometrie la Universitatea Mării Egee din  Lesvos.

Soliman relatează că persoanele care locuiesc în zona movilelor misterioase suspectau de ceva timp că formaţiunile au origini străvechi. Acestea au încercat să sape într-una dintre movile acum câţiva ani, însă excavaţia a eşuat după ce au lovit roci foarte dure, despre care Aly şi Micol cred că ar fi granit.

„Ce ne-a convins că aceste movile ascund piramide a fost o cavitate specială şi detectorul de metale pe care l-am folosit pentru a studia movila”, a spus Aly Soliman. „Detectorul ne-a indicat prezenţa unui tunel subteran ce se îndrepta spre nord în cazul ambelor movile”, a explicat egipteanul.

„De asemenea, detectorul a indicat prezenţa metalului în movile. Majoritatea piramidelor egiptene au intrările cu faţa spre nord, astfel că această dovadă este promiţătoare”, a adăugat Aly Soliman.

Conform lui Micol, echipa egipteană crede că a identificat un templu în apropiere de sit şi un rând de morminte mastaba lângă movile.

Pentru a cerceta în profunzime acest mister, Micol a înfiinţat o organizaţie non-profit, Satellite Archaeology Foundation Inc., şi a lansat o campanie de colectare de fonduri pe Internet.

„Din cauza problemelor din Egipt, viaţa este grea pentru arheologi. Nu am găsit pe nimeni în mediul academic egiptean care să fie interesat de a descoperi adevărul despre aceste situri. Acum că avem dovezi de la faţa locului şi dovezi istorice, scopul meu este să merg în Egipt cu o echipă de cercetători americani şi cu o echipă de cameramani pentru a valida dovezile descoperite de echipa egipteană şi pentru a demonstra că aceste situri sunt complexe de piramide”, a concluzionat Micol.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa